یادداشت حدیثه میراحمدی
1402/1/7
3.3
☘ بسم الله الرحمن الرحیم شما تا به حال کتابی خواندهاید که مثلا جزء یکی از آن فهرستهای صدتایی توصیه شده به خواندن قبل از مرگ باشد ولی شما نتوانید با آن کتاب ارتباط برقرار کنید و جرئت ابرازش را نداشته باشید؟ به یک شهر، کشور یا هر مکانی که شهرت جهانی داشته باشد رفتهاید که برای شما جذاب نباشد اما حفظ ظاهر کنید و در لحظه به لحظهی سفر ادای شگفتزدهها را دربیاورید؟ به شوق دیدن یک اثر جاودانه پای فیلمی نشستهاید که در همان یکسوم ابتدایی کِسِلتان کند اما باور نکنید به همین منوال ادامه پیدا کند و به امید یک آنِ درخشان تا پایان فیلم از جایتان تکان نخورید؟ راستی شما مردید یا #زن؟ اگر زنید مادری را تجربه کردهاید؟ چند بار در تاریکی، در خلوت، در یک پشت و پستویی به تمام تعریفهای ارائه شده از مادری با تردید و انکار نگاه کردهاید و بعد بیمناک و وحشتزده از خودتان فرار کردهاید مبادا بهشت زیر پای شما نباشد؟ #اشلی_آدرین شاید جایی، باری، آب گلویش را به سختی فرو داده و قبل از آن که پشیمان شود به خودش این جرئت و جسارت را داده تا برای یک بار هم که شده نور بیندازد روی آن تاریکیهای وهمناکی که خیلی از ما مادرها از ترس بیرون رانده شدن از بهشت، در حالی که با آنها چشم در چشمیم اما به راحتی انکارشان میکنیم. رمان #نیمه_تاریک_مامان اوایل سال ۲۰۲۱ روانهی بازار شد و به شدت مورد توجه مخاطبان و منتقدان غرب قرار گرفت. رمانی با کشش و تعلیق بسیار بالا که با جسارتی تحسینبرانگیز به کلیشههای مادرانه میتازد و تصورات خیلیها را دربارهی مادری به چالش میکشد. رمان یک روانکاو متبحر است، آنچنان که گاهی لایه لایه در روح ما نفوذ میکند و دست روی زخمهایی میگذارد که گمان میکردیم مدتهاست التیام پیدا کردهاند اما وقتی آه از نهادمان بلند میشود تازه میفهمیم چهقدر هنوز تازهاند و چهقدر در جان ما ریشه دواندهاند. #خانواده #تربیت #مادری #پدری #روابط_بین_زوجین #درک_متقابل #شناخت و صدها عنوان از این دست را که به نوعی به مسئلهی مادری پیوند خورده باشند در سطر سطر این کتاب میتوان یافت که مدام جلوی چشم ما رژه میروند و عاجزانه از ما میخواهند تا از زاویه و منظری واقعبینانهتر و همهجانبهتر آنها را بازخوانی کنیم. راستی آن بالا از جنسیت شما سوال کردم و بعد گفتم کتاب دربارهی مادری است. اگر گمان میکنید این کتاب خاص جامعهی زنان و مادران است، سخت در اشتباهید. بار سنگینی از این کتاب بر دوش شماست. پس شانه خالی نکنید. پ.ن. خیالتان از بابت ترجمه هم راحت باشد.
1402/1/8