یادداشت فاطیما
1403/10/13

جوردانو برونو مردی فرای زمان خودش... کسی که فکر میکرد کوپرنیک به اندازه کافی جلو نرفته ، کسی که برای اولین بار کاملا شهودی نظریه وجود جهان لاینتاهی را بیان کرد ، کسی که حتی آتش و صلیب هم نتوانستند او را از عقایدش روی گردان کنند... زندگینامه زیبا و تلخی بود. مثل بوی چوب خیس داخل شومینه. روند توضیحات به شکل " بازگشت به نقطه شروع " چیده شده بود. کاملا منظم و مرتب و بدون ایجاد هیچ شک و شبههای. ما را در آخرین جلسه ی دادگاه برونو در واتیکان با او آشنا کردند و بعد ، صفحه به صفحه ما را همراهش میان انگلستان و فرانسه و آلمان و ایتالیا به میدان کشیدند. از زمان چشم گشودنش به جهان ، تا پخش شدن خاکسترش در همان جهان نامتناهی که آرزو داشت همگان باورش کنند. اسامی و نکات مربوط به فلسفه ی زیادی داشت و از این جهت ، کمی سخت خوان بود ، ولی با کمی تحقیق درمورد هر چیزی ، میتوانستی کلیت ماجرا را بفهمی و زندگی برونو را ادامه دهی. البته این بخش سخت خوان بودن در پایان کتاب کمی ملایم تر شد و از این جهت ، سریع تر و خیلی بهتر میشد مطالب را تصور کرد. نمیگویم که کامل این مرد را قبول دارم. اینکه سعی میکرد به وسیله ی علوم خفیه ، نظریه اش را اثبات کند ، به نظر من یکی عاقلانه نبود. ولی صادقانه بگویم ، حاضر بودم با باور به عقاید او به زندان بیفتم و بسوزم ، تا با اعتقاد به تفکرات عهد عتیق کلیسای کاتولیک ، که دروغ و خرافه از سر و روی منبرها و کنده کاری های مسیحی شان شره میکرد... کتاب جذابی بود از یکی از موضوعات موردعلاقه ی من در دنیا. تفکر درمورد اینکه برونو توانسته تا چه حد بر اندیشمندان زمان خود ، و حتی چند قرن بعد از خود تاثیر بگذارد و حتی با چه جرئتی افلاطون ، قدیس علوم کلیسا را درهم بشکند ، واقعا جای شگفتی داشت... این کتاب تقدیم به همه ی دانشآموزان رشته انسانی ، دوست داران فلاسفه ، و تمامی کسانی که شیفته ی دانستن تاریخ و شناخت انسان هایی هستند که به آن معنا دادند ♡