یادداشت بابک فروغی
10 ساعت پیش
چند صفحهای از کتاب مونده، اما با خودم نمیبرمش به سال بعد! کتاب همونطور که از اسمش برمیاد، در مورد خوندنه. اما خیلی قرار نیست به کسایی که اهل کتاب نیستند کمک کنه تا توی این روزگار حواسپرتی اهل کتاب بشند. همون اول، نویسنده مخاطبهای کتابش رو مشخص کرده و نوشته: "خواننده بداند؛ آنان که همیشه از خواندن بیزار، یا نسبت به آن بیتفاوت بودهاند ممکن است چیز دندانگیری در این کتاب نیابند. اما آنان که جرعهای از جام مالامال از لذت، خرد و شادیِ خواندن را نوشیدهاند، حتی اگر مدتها پیش بوده باشد، مخاطبانی هستند که این کتاب برایشان نوشته شده است." کتاب نکات خیلی زیاد و بعضاً پراکندهای داره که فقط یه وجه اشتراک دارند: کتاب؛ نکاتی که نویسنده بهش اشاره کرده بعضاً جالب و کاربردی هستند و شاید به چشم خیلی از کتابخوانهای حرفهای هم نیاد. نویسنده سعی کرده خیلی از کلیشههای موجود در مورد خوندن رو بشکنه و از دنیای جدیدی به کتاب نگاه کنه. یه جاهایی پراکندگی مطالب ذهن رو به هم میریزه، و توی کتاب به کلی نویسنده و خوانندهی کتاب اشاره شده که یه ذره متن رو شلوغ کرده و عامل حواسپرتی شده. و کتاب خیلی به نظرم از نظر فرهنگی، آمریکاییه. شاید برای ما مخاطبای ایرانی خیلی از مسائلش غریب باشه که برای من حقیقتاً اینطور بود. شاید اگه میشد یه ذره کتاب رو ایرانیزه کرد، اثر جالبتری ازش بیرون میومد.