یادداشت مهدی منزوی

کتابخانه نیمه شب
"کتابخانه
        "کتابخانه نیمه شب" اثر "مت هیگ سال ۲۰۲۰" ترجمه "محمدصالح نورانی زاده"
من چاپ صد و بیست و سوم کتاب رو خوندم! شنیده بودم که استقبال خوبی ازش شده ولی تا وقتی خودم نخوندمش دلیلش رو نمیدونستم. انصافا رمان جالب و پر کششی بود در عین اینکه آدم رو به فکر هم فرو میبرد.
داستان درباره دختری حدود ۳۵ ساله انگلیسی به نام نورا هست که مشکل افسردگی هم داره و از بختش طی چند ساعت اتفاقات بدی پشت سر هم براش رخ میده و تصمیم به خودکشی با مصرف قرص میگیره. در بین مرگ و زندگی، وارد یک جهان برزخی مثل کتابخانه ای بی انتها میشه که هرکدوم از کتابها میتونن قصه ای متفاوت از زندگیش رو روایت کنن که با انجام یک انتخاب متفاوت در برهه ای از زندگیش ایجاد میشده. این اتفاق خیلی جذابه به نظر من. همه ما احتمالا حسرت کارهای انجام نشده ای رو در زندگیمون داریم ولی کسی فرصتی نداره تا دوباره بخواد برگرده و ببینه اگر اون یکی انتخاب رو میکرد الان چه وضعی پیدا میکرد، ولی تو این کتاب نورا این فرصت رو پیدا میکنه تا بی نهایت انتخاب و فرصت دوباره زندگی کردن طبق اون جریان رو داشته باشه! و درنهایت بفهمه بهترین انتخابش چی میتونه باشه.
اینجا تکه هایی از متن کتاب رو میارم:
هر زندگی میلیون ها تصمیم رو شامل میشه، بعضی از این تصمیم ها بزرگ هستن و بعضی کوچیک. اما هربار که تصمیمی گرفته میشه، نتیجه تغییر میکنه. تغییری جبران ناپذیر که به نوبه خودش موجب تغییرات دیگه ای میشه...
نورا میگه، مشکل اینجاست که اصلا زندگی رو درک نمی کنم. جواب میاد، لازم نیست درکش کنی. فقط باید اون رو زندگی کنی.
"ثورو" فیلسوف انگلیسی میگه: آنچه که نگاهش می کنی اهمیتی ندارد، آنچه که می بینی مهم است. و یا "سارتر" میگه، زندگی در ورای نومیدی آغاز می شود.
حسرت خوردن و تا ابد در حسرت غرق شدن آسان است. مشکل اصلی حسرت زندگی هایی نیست که تجربه شان نکرده ایم. مشکل اصلی خود حسرت است که باعث می شود درخود چروکیده و پژمرده شویم و حس کنیم بزرگ ترین دشمن خودمان و دیگران هستیم. ما نمیدانیم اگر زندگی مان را به شکل دیگری پیش برده بودیم، وضعیت بهتر می شد یا بدتر. زندگی های متفاوت هم وجود دارند، اما زندگی ما هم در جریان است و همین جریان زندگی است که باید رویش تمرکز کنیم.

خلاصه اینکه مهمترین سرمایه ای که الان داریم، زنده بودنه. هرکاری میخوای بکنی از همین حالا شروع کن و قصه زندگیت رو بساز، حسرت گذشته رو نخور.

یه چیز جالب هم به چشمم اومد، این کتاب دست من ۱۲۳ بار چاپ شده و در صفحه اول انتشارات کوله پشتی ضمانت ویرایش و کیفیت چاپ رو کرده! ولی غیر از کیفیت پایین چاپ در بعضی صفحات و دوییدگی رنگ ، یک اشکال تایپی وجود داره که باورم نمیشه بعد از اینهمه چاپ هنوز اصلاح نشده! در صفحه ۱۸۴ بجای کلمه "گرمایشی" نوشته شده "گرایشی"! به صفحه اینستاگرامشون هم پیام دادم.

۳۵۱ صفحه
#کتابخانه_نیمه_شب #مت_هیگ #کتاب_کوله پشتی