یادداشت زهرا زرین‌فر

چگونه عاقل بمانیم
        چه کنیم تا سالم و عاقل بمانیم؟ می‌توانیم توانایی خودنگری را در خودمان تقویت کنیم، به طوری که بتوانیم شدیدترین احساسات‌مان را مشاهده کنیم، نه این که با احساساتمان تعریف بشویم و به خودمان این فرصت را بدهیم که تصویر بزرگتری را ببینیم. خودنگری به ما کمک می‌کند تا از توجیه خود به صورت افراطی و گیر افتادن در الگوهای رفتاری که دیگر به کارمان نمی‌آیند رها شویم. می‌توانیم روابط سازنده‌ی خود را اولویت بندی کنیم و خودمان را محدود نکنیم. می‌توانیم با خود واقعی‌مان ارتباط برقرار کنیم، آن کسی که هستیم، نه آن کسی که فکر می‌کنیم باید باشیم و این گونه به خود فرصت برقراری ارتباط و ایجاد پیوند با دیگران را بدهیم. می‌توانیم برای متعادل نگه داشتن روح و جسم‌مان به دنبال «تنش‌های خوب» باشیم و مراقب داستان‌هایی که می‌شنویم و باور‌هایی که با آن‌ها زندگی می‌کنیم باشیم. هر زمان که بخواهیم می‌توانیم داستان خود را تغییر دهیم و آن را اصلاح کنیم، اگر دیدیم به سخت‌گیری یا آشفتگی کشیده‌ شده‌ایم، به وضع خود سر و سامان دهیم.
این قسمت نتیجه پایان این کتاب هست و خدا رو شکر کتابی نیست که با آوردن نتیجش اون رو اسپویل کرده باشم. در واقع این بخش خلاصه‌ای بود از مسائلی که تو این کتاب مختصر و تا حدی مفید بهشون پرداخته. خودنگری، روابط، استرس و داستان زندگی‌مان.
دلیلی این که من پنج ستاره به این کتاب ندادم متوسط بودنش نیست(هر چند با ترجمه غیر دقیقش کمی مشکل داشتم) بلکه به خاطر این بود که خیلی برای من حرف جدیدی نداشت و سریع گذر می‌کردم برای همین قبل خوندنش بدونید مخاطب این کتاب هستید یا نه. برای من که روان‌شناسی می‌خونم و خارج دانشگاه هم مطالعه داشتم کتاب پرباری نبود ولی کتابی بود که بتونم به کسایی که مطالعه‌ی خوب روانشناسی نداشتند حتما توصیه کنم.
و اما خود نویسنده اشاره می‌کند خواندن به تنهایی کافی نیست، انتهای کتاب چند تمرین خیلی خوب آورده شده که انجامشون خیلی به سلامت ذهن و روانمون کمک می‌کند از آن‌ها سرسری نگذرید و شاید بهتر باشه بگویم از آن‌ها سرسری نگذرم.
------
پ ن: من دیدم ادیشن فارسی این کتاب به صورت یه کتاب جدا تو گودریدز اضافه شده، دوستان کتابدار هر کس این رو دید لطفا یه اقدام تر و تمیز برای این بکنه.
https://www.goodreads.com/book/show/28358756
      

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.