یادداشت راضیه بابایی

                کتاب از جهت پرداخت به بعد علمی ارزشمند است. اشخاص کتاب تحت رهبری مهندسی دانا و باهوش از امکانات و منابع موجود در جزیره بهره می برنند و آنچه می توانند می سازنند. این موضوع برای نوجوان بسیار جذاب است و به آنها یاد می دهد دانش تئوری خود را عملیاتی کنند، ناامید نشوند و برای دستیابی به موفقیت  تلاش و کوشش فراوان را فراموش نکنند.
همچنین موفقیت این افراد باعث ایجاد حس پیروزی و غرور در خواننده می شود، انجام کار گروهی را یاد می گیرند، به اهمیت رهبری و اطاعت از او پی می برند.
همچنین رفتار و نحوه صحبت کردن اشخاص داستان بسیار تمیز و بی حاشیه است.  به موازین اخلاقی توجه می شود. افراد با همدلی و اتحاد کنار هم دوام می آورند و...این موارد در کنار هم الگوی مناسبی برای نوجوانان می باشد.

بزرگترین مشکل کتاب اطناب و توجه بیش از اندازه به جزییات است. در آثار کلاسیک قرن نوزدهم نویسندگان صفحات زیادی را به توصیف فضا می پرداختند .در این کتاب علاوه بر پرداخت زیاد به فضا به جزییات علمی کار هم اشاره شده و مراحل ساخت مواد منفجره یا ساخت محل اسکان به تفضیل ذکر شده است که برای مخاطب خسته کننده است.
همچنین در لایه های زیرین کار تفکر استعمار گری  مشاهده می شود. در قرن نوزدهم جهان غرب به علم و دانش و پیشرفت خود بسایر مغرور بود و سایر جوامع را عقب افتاده و بدوی می پنداشت .آنها فکر می کردند ناجیان بشریت هستند و به هر خاکی پا می گذاشتند دست به تغییرات در جهت علم امروز می کردند بدون اینکه به داشته های علمی و فرهنگی و بومی ملتها توجه کنند.
گروه حاضر خود را آبادگر نامیده است و برای خدمات خود یک اورانگوتان را که بسیار به انسان شبیه بوده به خدمت گرفتند. همچنین چند بار از زبان اشخاص ذکر می شود اینجا خاک آمریکا خواهد شد و پایگاهی در اقیانوس آرام خواهیم ساخت. توجه به این لایه های پنهان و گفتگو پیرامون نوع جهان بینی غرب در مواجه با کشف مکان های جدید می تواند برای نوجوان راهگشا باشد.
مناسب ۱۲ سال به بالا
        

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.