یادداشت مجتبی شاهسون

مردم نگاری: طراحی، هدایت و ارائه ی تحقیق
        کتاب مردم نگاری: طراحی، هدایت، ارائه تحقیق، همانطور که از نام آن پیداست، در ارتباط با یک روش تحقیق در علوم انسانی و به طور خاص در رشته مردم شناسی توسط جولیان ام مارچسیون نوشته شده است. 
کتاب نسبتا جامعی در ارتباط با روش تحقیق مردم نگاری است که در پانزده فصل به نگارش در آمده است و فصل اول نیز با توضیح این مساله آغاز می‌گردد که مردم نگاری به عنوان یک روش چیست؟ و اصلا چرا باید مردم نگاری انجام داد. بخش هایی از ان نیز به توضیح تاریخی که روش مردم نگاری از سر گذرانده است، پرداخته شده. پس از آن در هر فصل به طور مجزا یکی از چالش های مردم نگاری به بحث گذاشته شده است. بطور مثال نحوه انتخاب موضوع برای مردم نگاری کردن، اصول اخلاقی این روش تحقیق، نبایدهای این روش، تبدیل کردن موضوعات و دغدغه ها به سوال تحقیق و نحوه نگارش بیان مساله برای فراهم کردن نقشه‌ی راه انجام مردم نگاری، نحوه وارد شدن به میدان مورد مطالعه، نحوه ارتباط گیری و صحبت با اهالی میدان تحقیق مورد نظر، به تحلیل کشاندن آن چه به دست آمده و جمع آوری شده است و در نهایت نوشتن و ارائه دادن تمامی یافته های تحقیق در فرم مشخص و متناسب. همه‌ی این موضوعات را مارچیسون در کتابی نسبتا کم حجم با 300 صفحه مطرح کرده است. 
علاوه بر این ها، موضوعات حاشیه ای که ممکن است در روش تحقیق مردم نگاری پیش آید نیز به بحث گذاشته شده است. مانند استفاده از داده های ثانویه مانند عکس، فیلم، ارشیو ها و ... که به آن پرداخته شده. با این حال، این کتاب بیشتر مناسب پژوهشگران و دانشجویانی است که می‌خواهند این روش تحقیق را بیاموزند و با آن به پژوهش دست بزنند.

      

1

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.