یادداشت محمدجواد قیاسی

در مسیر پرپیچ‌وخم تاریخ، گاه واژه‌ها از صراحت بازمی‌مانند و تنها صدای حقیقت است که پرده‌ها را می‌درد. «جدال دو اسلام»، ندای بیدارگر امام خمینی (ره) است؛ فریادی از عمق ایمان، که دو جبهه‌ی متقابل را پیش روی ما می‌نهد: اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی.

اسلام ناب، همان است که در چشمان خونیِ کربلا جوانه زد، در محراب علی به عدالت آغشته شد و در بعثت پیامبر، برای نجات مستضعفان آمد. اسلامی که با اشک و شمشیر، با دعا و جهاد، با زهد و سیاست، جهانی از روشنی می‌سازد. اما در برابرش، اسلام آمریکایی ایستاده است: اسلام ساکت، اسلام سازش، اسلام بی‌تفاوت به فقر و فساد، اسلام آغشته به زر و زور و تزویر.

امام در این کتاب، پرده از چهره‌ی این دو اسلام برمی‌دارد؛ با زبانی بی‌پروا، با دردی برآمده از عمق تاریخ، و با تحلیلی فراتر از سیاست‌های روزمره. او هشدار می‌دهد که جدال امروز ما، نه بر سر حکومت یا قدرت، بلکه بر سر حقیقت و تحریف است؛ بر سر این‌که کدام اسلام، مسیر جامعه‌ی ما را رقم خواهد زد.

«جدال دو اسلام» کتابی است برای بیداری وجدان. نه تحلیل سیاسی است، نه صرفاً نظریه‌ای تاریخی؛ بلکه آینه‌ای است روبه‌روی ما. که از خود بپرسیم: ما پیرو کدام اسلام‌ایم؟ در کدام صف ایستاده‌ایم؟

این کتاب، فریادی است از جانب پیر جماران، که هنوز در گوش زمان می‌پیچد: یا اسلام مظلومِ محرومان، یا اسلام زراندوزانِ بی‌درد؟ انتخاب با ماست.