یادداشت همشهری جوان
1401/3/5
داستان در مورد سرقت یک تابلو نقاشی است که خواننده را وارد ماجراهایی از تجارت هنر میکند که تبدیل به بازار مکاره شده و هزار جور دوز و کلک در آن رواج دارد. داستان از زبان دو برادر روایت میشود که یکی از آنها یک نقاش ورشکسته است و دیگری یک کندذهن. قسمت زیادی از داستان را هم همین برادر کندذهن روایت میکند و همین مسئله باعث میشود که راوی نتواند گاهی اوقات اطلاعات درستی به مخاطب بدهد و او را کمی گیج میکند. اما در این میان، خط اصلی داستان پنهان نمیشود و همچنان مخاطب را همراه میکند. داستان عاشقانهی یک سرقت استثنائا این بار با مجوزهای لازم و امضای قرارداد حق کپی رایت در ایران ترجمه و منتشر شده است. پیتر کری در این داستان اسم هنرمندان و نقاشان زیادی را آورده است. برای همین هم در انتهای کتاب یک دانشنامه جمع و جور از اشخاصی که نامشان در کتاب آمده، آورده شده. نویسندهی استرالیایی داستان عاشقانهی یک سرقت که تا به حال دو بار برندهی جایزهی من بوکر شده، این رمان را در سال 2006 منتشر کرد. در آن دوران کتاب با استقبال خوبی مواجه شد و جایزه ونس پالمر را هم برد. به قلم فائزه خابوری، شماره 517 همشهری جوان، 24 مرداد 94