یادداشت عین راء
1403/12/5
نوع داستان نویسی آقای سالاری را می پسندم. تا اینجا هر چه که از او خوانده ام بدون استثناء جذاب بوده است برایم. این کتاب هم در همان سطح جذابیت قرار دارد برایم. زندگینامه دعبل و همسرش، البته ناتمام. ماجرا در میان سالی دعبل تمام می شود. همه اطلاعات پیرامون دعبل را نیاورده است که البته کتاب تاریخ نیست این کتاب ولی باید می گفتم که قسمتی از زندگی دعبل در این کتاب منعکس نشده است احتمالا. داستان رنگ و بویی عاشقانه دارد. صحنه به صحنه اش تقریبا بر محور عاشقی می گذرد. عاشقانه هایی مختلف و گوناگون و البته جذاب. و طبیعی است که پشت سر عشق، جسارت هم می آید. جسارت در زمانه امام کاظم سلام الله علیه و امام رضا سلام الله علیه. یعنی کتاب شرح عاشقی، جسارت و حوادث تاریخی عصر این دو امام معصوم علیهما السلام است. عاشقانه ای مذهبی؟! راستش کمی فراتر از عاشقانه های مرسوم مذهبی است به گمانم. عاشقانه های مذهبی خیلی ادا و اطواری اند معمولا ولی اینجا خبری از ادا و اطوار نیست. خواندنش برای دبیرستان نوبت دوم به بالا جذاب خواهد بود. نوع عاشقانه نویسی کتاب تمیز است و البته اطلاعات پیرامونی زیادی را به مخاطب منتقل می کند.