یادداشت Arash
1404/3/6
متن اول (حدیث شطرنج) داستان با جذابیت آغاز می شودکه شطرنج کسل کننده برای مخاطب برای شما هیجان آور می شود و نمی تونی کتاب زمین بزاری نویسنده به صورت نرم رویه داستان تغییر میدهد که اصلا متوجه تغییر آن نمی شوید در این داستان سوایگ صلح طلب از حکومت آلمان نازی انتقاد می کند و البته صلح طلبی را همچنان در جنگ جهان دوم ادامه می دهد قلم نویسندن طوری که نمی زاره از داستان خارج شوی و به دنیای اطرافت گوش کنی نماد گرایی در این داستان بسیار مشهود از حکومت وحشی نازی تا مردمان که از دست این حکومت آسیب های روحی و روانی دیده اند داستان از این قراره که: در سفر دریایی راوی داستان متوجه می شود استاد بزرگ شطرنج همسفر برای اینکه بتونه با آن ارتباژ برقرار کند بازی شطرنج برپا می شود بازی اول تمام می شود ولی در بازی دوم اتفاقی خاص و شگفت انگیزی می افتد .... من بهش ۳ از ۵ میدم ۶۳ صفحه متن دوم ( آخرین روز های سیسرو) با این زندگی نامه تا آخرش نتونستم ارتباط برقرار کنم شاید به این دلیل باشد که با دید داستان وارد متن شدم ولی با این جملاتی قابل تامل در مورد سیاست نوشته شده است در اینجا بیشتر به چشم میخوره که سوایگ به اوضاع آن زمان_جنگ جهانی دوم_ انتقاد میکنه داستان از این قراره که: سیسرو سخنرانی که آخرین مدافع جمهوری خواه در روم است و می خواهد در مقابل امپراتوری دیکتاتوری سزار مقاوت کند ولی..... من بهش ۱.۵ از ۵ میدم ۲۵ صفحه درمجموع به این کتاب ۲.۵ از ۵ میدم صفحات: ۱۱۹