یادداشت درسا احیا
1402/2/10
نویسنده با استفاده از یک موقعیت تخیلی، به تصویرسازی حکومتهای مطلقه و دیکتاتوری پرداخته و مهمترین مشکل کتاب تکراری بودن این توصیفاته. نه به این علت که برای ما به دلیل زندگی در شرایط مشابه این توصیفات تکراریه، بلکه به این دلیل که پیش از این در ادبیات و سینما زیاد به اون پرداخته شده. بخش ابتدایی کتاب که خفقان و ترس ناشی از نظارت شدید بر جامعه رو نشون میده مشابه کتاب ۱۹۸۴ اوروله. (و احتمالا سرگذشته ندیمه آتوود که من نخوندم) و بخش دوم که رفتارهای جنونآمیز دیکتاتور رو نشون میده احتمالا شبیه بسیاری از آثار دیگه (از کمدی Dictator گرفته تا مطالب درست و حسابی و قابل استناد) البته این بار ما از موقعیت معشوقه دیکتاتور به بلبشوی داخل کاخ داریم نگاه میکنیم، موقعیت یک فرد برتر. نوآوری کتاب توی بخشهاییه که گروه خارجی حامی حزب فمینیسم از این امپراطوری زنان دیدن میکنند و تلاش امپراطوری برای سانسور واقعیت روایت شده. همینطور تلاش بازدیدکنندهها برای کور بودن و ندیدن واقعیت که با تصوراتشون بسیار فاصله داره و اونها رو از موقعیت ایدئولوژیکی که در حزب دارن دور میکنه؛ این بخش دیگه دقیقا مشابه لحظاتیه که ما این ماههای اخیر زندگی کردیم و دیدیم که واکنشهای جهان به آنچه درون یک دیکتاتوری میگذره چه شکلیه