یادداشت امیرحسین شریفی
چند نکته به بهانه کتاب زندگانی فاطمه زهرا ۱. استاد مسلم تاریخ اسلام سید جعفر شهیدی استاد مسلم تاریخ اسلام است. نه صرفا به دلیل تسلط بالا روی منابع تاریخی دست اول؛ بلکه بهجهت مهارت خیره کننده در تشخیص سره از ناسره در روایات تاریخی. در جای جای این کتاب، استدلالهای فوقالعاده او برای رد یا تایید روایتهای تاریخی شما رو شگفت زده میکنه. ۲. ترجمه ادبی خطبه فدک پیشنهاد میکنم ترجمه بینظیر خطبه فدک رو در این کتاب از دست ندید. تسلط مترجم به ادبیات فارسی و عربی باعث شده تا حق مطلب در قبال خطبه آتشین فاطمه زهرا به بهترین شکل ممکن ادا بشه. ترجمهای آهنگین و مسجع که کاملا در خدمت معنا و مفهوم خطبه قرار داره. ۳. جای خالی سقیفه شخصا انتظار داشتم که توی این کتاب بخشهای خیلی بیشتری به ماجراهای بعد از رحلت پیامبر اختصاص داده بشه. به نظرم آقای شهیدی توان و امکان این کارو داشته ولی احتمالا به دلایلی از ورود کالبدشکافانه به موضوع پرهیز کرده. اگر به دنبال یه منبع مستند درباره موضوع سقیفه هستید، پیشنهاد میکنم کتاب اسرار و آثار سقیفه بنی ساعده نوشته حشمت الله قنبری رو از دست ندید. ۴. خلاصه زندگانی حضرت زهرا این کتاب، خلاصهای از زندگانی فاطمه زهرا هست. انتظار نداشته باشید که جزئیات زندگی حضرت رو درش بخونید. البته مهارت آقای شهیدی در ارائه مطالب مهم با رعایت اصل اختصار ستودنی هست. بخشهایی از کتاب هم به اشعار فارسی و عربی در وصف حضرت زهرا اختصاص داره که برای اهلش جذاب هست.