یادداشت f_altaha

f_altaha

f_altaha

1401/2/31

کتاب در جواب به یک اگر و در ژانر تاریخ دگرگون نگاشته شده:(اگر داعش ایران را اشغال میکرد)

همان طور که انتظار می رفت از نابسامانی ها و ناامنی ها می گوید و انصافا هم در نشان دادن این اوضاع موفق بوده و البته بیشتر از آن جای جای کتاب نشان دهنده ی این است که در این داستان دوست و دشمن و قهرمان و خائن به راحتی قابل تشخیص نیست و این نشان دادن انسان های خاکستریی که هرکدام به نحوی در تکاپو هستند و تو نمیدانی به کدام یک باید کمک کرد و جلوی کدام یک را باید بگیری ، کتاب را جذاب تر و چالش برانگیزتر کرده بود.

اما ایا همین کافی است؟ بله این که گاهی به اوضاع بدتر بیندیشیم و بعد خدا را به خاطر اوضاع شکر کنیم خوب است اما به نظرم حداقل اینجا برای تمام انگیزه ی نوشتن یک کتاب کافی نبود. به فرض که ما تمام گزاره های داستان را پذیرفتیم و فهمیدیم جهنم الان ما از جهنمی که داعش با حضورش و با کمک خیانت های دشمنان به ظاهر دوست  برپا میکند به مراتب بهتر است، اما خب بعد چه؟ متاسفانه ظاهرا از داستان جز این درون مایه چیز دیگری عائدم نشد،به علاوه بعضی از گره های داستان هنوز باقی مانده اند که امیدوارم در جلدهای بعدی باز شوند.(باتوجه به قدرت خوب نویسنده در  فضاسازی فکر میکنم برای کسی که با اصفهان انس بیشتری دارند از این جهت هم جذاب است)