یادداشت ماهان خلیلی
1404/5/1

خوندنش برای من بسیار لذتبخش بود. کتاب از سه مقاله و یک مصاحبه تشکیل شده. «چرا ادبیات؟» بهنظرم یوسا یکی از جامعترین و بهترین پاسخهارو بده این سوال میده و برسی میکنه چرا ادبیات میخوانیم و اگر ادبیات خوانده نشه چه عواقبی خواهد داشت. البته که بارها هم به خوندن «ادبیات خوب» توصیه میکنه. «فرهنگ آزادی» که در اون یوسا درباره «جهانی شدن» و سودمندیهاش و درباره «هویت فرهنگی» و معایبش صحبت میکنه. اگرچه که صحبتهای یوسا جالب و قابل پرداختن هست، اما میشه بسیار بهش تاخت. «آمریکا لاتین: افسانه و واقعیت» درباره تاریخ فتح برو، آمریکای لاتین، تاریخ و ادبیات. «سرخوشی و کمال»که متن مصاحبهای جامع و جالب با یوساست که در اون درباره سارتر، کتابهای خودش و مسائل دیگر صحبت میکنه. در انتها، دوست دارم تعریف دوستم رو که به خودی خود جالبه از ادبیات رو در اینجا بیارم: "ادبیات، خانهی امن ماست. برای فرار از درد، مشکلات زندگی، بدبیاری ها، غم، دنیای کثیف و آدمهای غیر قابل تحملش. ما برای ادبیات آوردی نخواهیم داشت ولی ماییم که گدای ادبیاتیم. گدای لغات و قصهها. گدای غمِ کافکا، امیدِ همینگوی، ترسِ کینگ، فلسفه ی کامو، تاریکیِ آلن پو، تنهاییِ هدایت، قندِ جمال زاده، عشقِ شاملو، شمسِ مولانا، حماسهی شاهنامه... ادبیات خانهی امن ماست، جایی که میتونیم آسوده بخوابیم، آسوده بنویسیم، اشک بریزیم، بخندیم و بیاندیشیم. امید است که چراغ این کلبهی گرم، روزی خاموش نشود. نه تا وقتی که ما خاموش نشده ایم. و و چیست این زندگی؟ جز پارهای از جنایات و مکافات، پاره ای از خشم و هیاهو، پاره ای از غرور و تعصب، با آرزوهای بزرگ و بلندیهای بادگیرش. شاید هم هیچ کدامشان، گویا زندگی صد سال تنهایی است."
دیروز
درود و خداقوت یادداشت جالبی بود و از شما و دوستتون هم سپاسگزارم که این تعریف جالب رو به ما هدیه دادید. مانا، خوانا و نویسا باشید. 💐🙏
ماهان خلیلی
دیروز