یادداشت حامد خواجه
1401/6/16
هنوز در گیجی پس از این کتاب به سر میبرم؛ نه آنکه مطالب قابل فهم نباشد؛ نه، بلکه روان و با ترجمه خوبی که داشت راحت فهمیده میشد. ولی مطلب احتیاج به تفکر دارد. نمی دانم چقدر میتوان به آزمایشات و تجربههای مذکور در ککتاب اطمینان کرد، بخصوص که خیلی از آنها بعد از نظریه ابطالپذیری علوم است. امّا با این وجود دو دلی و شکی که از قبل هم در دلم نسبت به رایانه و اینترنت و به خصوص شبکههای اجتماعی وجود داشت، چند برابر شد!!! اگر شما هم از کسانی هستید که سروکارتان با اینترنت و رایانه و شبکههای اجتماعی زیاد است و حداقل روزی یک ساعت را مشغول آنها هستید؛ مطالعه این کتاب را از دست ندهید. البته اگر جزو این دسته هم نباشید خواندن این کتاب برایتان بیلطف نیست؛ چراکه اولا مقدمهچینیهای خوبی دارد که اطلاعات بدرد بخوری در اختیار شما میگذارد و درثانی در آینده یاد خودتان به اینترنت مبتلا میشوید و یا از نزدیکانتان. و ثالثا این که اگر حتی هیچ درگیری با اینترنت برایتان پیش نیاید، مطالعه این کتاب ذهن شما را باز خواهد کرد، البته به شرط آنکه مطالعه با تفکر داشته باشید؛ چراکه فلسفهوار مباحث را مطرح میکند. دلیل خاصی برای انتخاب این ترجمه ندارم، اتفاقا این ترجمه را خریدم، ولی اگر خواستم دوباره بخوانمش با ترجمهی دیگر آن، همراه میشوم. در پایان این را بگویم که از آن دسته کتابهایی نیست که کلیشهای بگوید فلان کن ... حتی تا آخرین کلمه هیچ تصمیمی برای تو نمیگیرد و تو اگر هم بخواهی تصمیمی اتخاذ کنی، باید بسیار اندیشیدن کنی!