یادداشت

محمد

محمد

1401/11/20

نفحات نفت: جستاری در فرهنگ نفتی و مدیریت دولتی
        کتاب صوتی این کتاب با صدای آقای پیمان قریب پناه گوش دادم.

خب به طور کلی استراتژی خصوصی سازی و در زمان حاضر «مولدسازی» را در کشور شاهد هستیم البته خب طبیعی است ایراداتی دارد و با هدف خصوصی سازی که مدنظر قانون اساسی است متفاوت است و فرمان رهبری مبنی بر سیاستگذاری و هدایت و نظارت به نظر رعایت نشده است که فرض بر این است نویسنده این نوع از واگذاری را مدنظر دارد و نه رهاسازی. تعاونی هم ظاهرا زیاد توجه نمی شود.

دقیق نمی دانم ولی شنیدم درآمد نفت ۳۲۰ همت است و درآمد امسال مالیات ۱۰۰ همت فلذا دغدغه مهندس امیرخانی! تا حدودی دغدغه مسئولان هم بوده است که این چنین درآمد مالیات بالا رفته است. فکر کنم این کتاب در زمان قبل از تحریم نفت ایران در سال ۱۳۹۰ نوشته شده است و زمان درآمد سرشار نفتی منتها به طورکلی مدیریت نفتی و دولتی را محل اشکال می داند.

حقیقتش حس می کنم حرف مفت زده است! حرف کوچه بازاری که نمی زنیم، طراحی خودرو نقاشی نیست هزارتا مکافات دارد و اندازه پول خونتان باید هزینه کنید، برویم دانشگاه کمک کنند؟ :) مگه دانش آبمیوه گیری است که دکمه بزنید کار حل شود؟ قربون دستت یکی دوتا جنگنده هم طراحی کن! سطح فناوری کشورها باهم متفاوت است از طرفی ما تنهاییم...

در مرحله بعد رقابت کامل باید باشد احسنت، مثلا کشور زیر تحریم فرضا اینقدر ارز دارد که ماشین وارد کند و رقابت شکل می گیرد خب رقابت توسعه می خواهد فلذا مثلا چطور طراح اِلمان محدود به ما می دهند؟ آهان کشورهای تحریم کننده به ما آموزش می دهند ... بعد مثلا فولاد UHSS چطور تولید می شود؟(خداروشکر قرارداد با چینی ها بسته شده است) آره دیگه شرایط رقابت کامل را فرضا ایجاد می کنیم خود به خود تولید می شود! بله دیگر فرض این است بخش خصوصی از زیر گل هم این ها را پیدا می کند ... وقتی اندازه صنعت از حیث بازار و فناوری ما در اندازه آن ها نیست باز کردن درهای کشور مساوی است با نابودی این صنایع که نتایج واضحی دارد.
فکر کردید صنعت شماره یک کشور با میلیون ها کارمند و کارگر و متخصص را می شود بست؟ شما را به تعطیل کردن هپکو و هفت تپه حواله می دهم(خصوصی سازی بد) که با چند هزار کارگر مشکل امنیتی برای کشور درست شد آنوقت ...

بعد برای اقتصادی شدن و کاهش قیمت، تولید باید انبوه باشد وقتی همین بازار را ازش گرفتید با کی رقابت کند؟ خلاصه خودرو و مسائل دیگر خیلی پیچیده است کار من و شما نیست :)

درباره قانون که باید نشات گرفته از نظر مردم و سبب یک فضیلت  و مزیت باشد را قبول دارم به شرط اینکه در چارچوب شارع مقدس باشد.

درباره مناطق آزاد متاسفانه درست می گوید. اوضاع در منطقه ما خیط است دیگر چیزی به اسم مردم محلی را متصور نیستم. نکات مهمی را درباره دبی گفت البته درباره خرمشهر و بحث راهیان نور باید فرهنگی هم نگاه کرد و نگاه صرفا مالی کار را بدتر می کند.

یک نکته هم درباره ورود دولت و گازکشی می گوید و باید بگم از جهت دیگری درست می گوید کشور ما روی دو منبع انرژی یعنی نفت و گاز سوار است درحالی که کشورهای مختلف سبدانرژی خود را بسیار متنوع کرده اند و با این که ما هیزم و ذغال و ... را مسخره می کنیم و به پوشش بالای 90 درصدی گاز افتخار می کنیم باید بدانیم ما هم به سبد انرژی متنوع نیاز داریم سبدی که به اروپا کمک کرد با هر بدبختی از زمستان بگذرد.

درباره کتاب و فوتبال همانطور که در «فوتبال علیه دشمن» گفتم چیزی نمی دانم. 

خلاصه که نقد نمی نویسم یک نظر ساده است، خیلی زیاد شد ... اصولا اگر پشه هم نیشتان زد تقصیر نفت و دولت و مدیر است :))
ولی جدی دغدغه ارزشمندی است.
      
4

17

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.