یادداشت نسترن امیری
1404/5/23
به دور از مردم شوریده تامس هاردی ترجمه ابراهیم یونسی نشر نو صفحه ۵۲۲ به دور از مردم شوریده یک عاشقانه کلاسیک با یک قصه سر راست و بیان شاعرانه است. شخصیت اصلی قصه دختری زیبا و مستقل به نام بت شبا آوردین است که وارث مزرعه عموی خود می شود. سه خواستگار با شخصیت های متفاوت به بت شبا علاقمند میشوند و تصمیم و انتخاب های بت شبا موضوع قصه است. اگر ده سال جوان تر بودم و مجرد از خواندن کتاب بیشتر لذت می بردم و چقدر حیف که دیگه عاشقانه های کلاسیک خیلی مورد علاقه ام نیست. ترجمه کتاب هم اصلاً خوب نبود و همین هم در بی علاقگی من بی تأثیر نبود. از پست جلد کتاب به دور ازمردم شوریده نخستین اثری بود که نام تامس هاردی را در مقام نویسنده ی رمان مشهور و محبوب همگان کرد. هنگامی که بت شبای زیبا وارث مزرعه ای میشود، عشق و علاقه سه خواستگار متفاوت را به جانب او می کشد: نخست گابریل که مردی ساده و بی آلایش است؛ دوم گروهبان فرانسيس جوان خوش پوش و لاابالی، و بالاخره آقای بالدوود مزرعه دار، مردی میانسال و مورد احترام. انتخاب بت شیا و تراژدی ناشی از آن جان مایه ی یکی از پرخواننده ترین و بحث برانگیز ترین رمان های کلاسیک شده است.
Amen gh
1404/5/23