یادداشت ریحانه نعمتی

📄 #یادداشت
📘 #سرزمین_مقدس
🖋️ #گی_دولیل
📚#انتشارات_اطراف

کتاب سرزمین مقدس یک کتاب مصور(کُمیک) بزرگسال است که سفرنامه نویسنده به فلسطین می‌باشد. گی دولیل طراح کانادایی ساکن فرانسه است که به دلیل شغل همسرش که در سازمان پزشکان بدون مرز کار می‌کند به فلسطین سفر می‌کند و یک سال ساکن آنجا شده و در این کتاب سعی کرده زندگی در فلسطین را از نگاه بی‌طرفانه‌ای توصیف کند. به دلیل مدت طولانی زندگی وی در فلسطین نسبت به سایر کتب سفرنامه اثر وی حالت توریستی ندارد.
او زندگی عادی در فلسطین را با تمام محدودیت‌هایش شرح میدهد و از آنجا که کتاب کمیک است تصاویر به درک خواننده کمک می‌کند. نویسنده از کشیدن دیوارها و ایست و بازرسی‌ها و برخوردهای اسرائیلی‌ها با مسلمانان اجتناب نکرده و حتی بارها دیوارها را با مشکلاتش ترسیم می‌کند. نثر ساده و صمیمی است البته عمیق نیست چون تصویری تاریخی از منطقه به ما نمی‌دهد خیلی جاها دوست داریم بحث و توصیف ادامه پیدا کند اما این طور نیست.
او به مکانهای مقدس ادیان مختلف می‌رود و گاهی یک مکان را از سه دیدگاه مسلمان و مسیحی و یهودی می‌بیند اما قضاوت عمیقی ندارد چون خودش آدم مذهبی نیست. کتاب سوالات زیادی در مورد جغرافیای فلسطین ایجاد می‌کند که پاسخی به آن‌ها نمی‌دهد. دو پیوست انتهای کتاب توضیحات مفیدی می‌دهد که به نظر من بهتر است اول کتاب خوانده شود. برای من تجربه جدیدی بود و دوست دارم چاپی آن را نیز مجددا بخوانم و با فرصت بیشتر به دنبال جواب سوالاتی باشم که خواندن این کتاب ایجاد می‌کند.

تیر ۱۴۰۴

@BargiAzDanesh 🌱🌾