یادداشت Yegane
1404/5/9
- کتاب در مورد اینه که به رابرت جوردن مأموریت میدن با انفجار یک پل توی جنگ داخلی اسپانیا، به یک حمله کمک کنه. سه شب و سه روز رو بین آدمهایی میگذرونه تا برای اون انفجار آماده بشن و کتاب این مدت رو روایت میکنه و غیر از اون، پر از فلشبکهایی هست که به تجربههای این افراد توی جنگ اشاره میکنه و این که اون تجربهها چطور روی اونها تاثیر گذاشته. - این کتاب فراتر از روایت یک ماموریت و جنگه. روایت آدمهاییه که توی جنگ پای آرمانهایی که داشتن- حتی وقتی اشتباه بود- موندن و برای همون آرمانها از بقیهی چیزها میگذرن. روایت عشق، فداکاری، امید، ترس و خیانته. همینگوی بسیار با جزئیات و ملموس مینویسه؛ هم این احساس و افکار آدمها رو و هم روایتهای جنگ رو. این نوشتن با جزئیات باعث میشه داستانی که توی سه روز و سه شب هست رو خیلی عمیق واردش بشی. - خوندنِ جزئیات گاهی برام سخت و کسلکننده میشد. نمیتونستم با شخصیتهای زیاد و مکانهایی که نمیدونستم کجا هستن جلو برم. ممکنه به خاطر این باشه که در مورد جنگ داخلی اسپانیا پیش زمینهای نداشتم و هیچی نمیدونستم. نمیدونم. نیمهی دوم کتاب، جذابتر بود و کمتر به این مشکل برخوردم. - در نهایت اینکه انگار یه دریچهی دیگه برای چشمهام باز کرد تا زندگی اون هایی که خط اول جنگ بودن رو ببینم و این برای من تجربهی ارزشمندیه.