یادداشت خاتون
از خواندن این کتاب مبهوت خواهید شد.... اینقدر مبهوت و حیرت زده این شخصیت بودم که چند باری نوشتن یادداشت را رها کردم. با اینکه ام علا را ندیدم اما فکر میکنم بدانم چه شخصیتی داشته اند. صبور و آرام و عمیق . تقریبا مثل شخصیت کتاب راز درخت کاج،؛درد کشیده ولی مقاوم. اسم این کتاب حول محور داستان زندگی ام علاء انتخاب شده است؛ اما در اصل روایتهایی از زنان صبور و محب اهل بیت می باشد. برای من که با تاریخ و اعمال حزب بعث آشنا نبودم ،فضای ظلم و ستم حکومت عراق در زمان حزب بعث شوکه کننده بود. وقتی حزب بعث مردان مبارز را نمیتوانست دستگیر کند ،زن و بچه هایشان یا مردان دیگر اقوامشان را به زندان میبرد تا آنها را وادار به تسلیم کنند. فکر نکنم حتی خانمهای شهدای دفاع مقدس یا مدافع حرم چنین مصائبی تحمل کرده باشند. داستانهای مربوط شهید سید عزالدین و شهید سید صادق در این کتاب از آن قسم داستانهایی است که متوجه نخواهی شد کی گریه کرده ای. فقط تا به خودت می آیی میبینی از پس پرده اشک داستانش را میخوانی ...غمی که بغض میشود در گلو و راه نفس را میبندد؛ مثل موقعی که در کتاب اینک شوکران شهید مدق لحظات تنهایی همسر مدق در پشت بام بعد از شهادت شهید را میخوانی. در کل این کتاب از آن دسته کتابهایی است که خیلی وقت به دنبالش بودم .تقریبا همتراز با کتاب من برمیگردم . داستانی قوی تر از کتاب دختر شینا داشت و مناسب مخاطب بانوان. از آن کتابهایی که بعد از خواندنش روی چهارچوبهایت تجدید نظر میکنی و من هنوز متحیر این شخصیتم.