یادداشت سهیل خرسند

علم و توسعه هایپرتروفی عضلانی
        علم و توسعه‌ هایپرتروفی عضلانی(ویرایش دوم) نام کتابی‌ست کامل یا بهتر است بگو‌یم دایره‌المعارفِ تلفیقیِ علم و تجربه‌ی هایپرتروفی عضلات نوشته‌ی «دکتر برد شوئنفلد»٬ شخصی که عمرِ خود را در راه عشق به بدنسازی صرف کرده و به قول خود او در پیشگفتار: «این کتاب به واقع حاصل یک عشق است».

در ابتدا عرض کنم که نامِ عنوانِ اصلیِ کتاب
«Science and Development of Muscle Hypertrophy 2nd Edition»
است و این کتاب توسط آقایان «دکترعلی صمدی٬ عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد» و «دکتر جواد طلوعی آذر٬ عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه» ترجمه و نهایتا توسط انتشارات مبانی چاپ و منتشر گردیده است. بخاطر ترجمه‌ی بسیار دقیق٬ تخصصی و روانِ متنِ این کتاب صمیمانه از آن عزیزان تشکر می‌کنم چون همانطور که می‌دانیم ترجمه‌ی کتاب‌های تخصصی کاری بسیار دشوار است بخصوص اگر بخواهیم متن کتاب را به شکل روان در بیاوریم تا خواننده از خواندن آن خسته نگردد.

نسخه‌ی اولِ‌ کتاب در سال ۲۰۱۶ نوشته شد و در مدت کمی محبوبیت جهانی یافت و به طبع در ایران هم مورد استقبال قرار گرفت٬ اما نویسنده با توجه به پیشرفتِ روزافزونِ‌ علم و نیازِ‌ ورزشکاران و علاقه‌مندان در سراسر جهان٬ پس از انتشار کتاب به هیچوجه متوقف نشد و به تحقیقات گسترده‌ی علمی در کنار کسبِ تجاربِ جدید به کار در باشگاه‌ها ادامه داد و نتیجه‌ی ۴ سال تلاش مستمر او پس از انتشار نسخه‌ی اول این کتاب است که در آن ۲ فصل نسبت به نسخه‌ی اول اضافه گردیده و همچنین در کتاب مطالعات و مقالات مختلفِ جدید اضافه و برخی نتایج و تحقیقات قبلی نقض یا اصلاح گردیده‌اند.

این کتاب در ۹ فصل به شرح: ۱-پاسخ‌ها و سازگاری‌های وابسته به هایپرتروفیِ عضلانی به استرسِ‌ فعالیتِ ورزشی ۲- ساز و کارهای هایپرتروفی ۳- سنجش هایپرتروفیِ‌عضله ۴-نقشِ متغیرهای تمرینِ مقاومتی در هایپرتروفی ۵-روش‌های تمرینیِ پیشرفته ۶-نقشِ تمرین‌ هوازی در هایپرتروفی ۷-عوامل‌ِ مهم در توسعه‌ی هایپرتروفیِ بیشینه ۸-طراحیِ برنامه ویژه‌ی هایپرتروفی بیشینه ۹-تغذیه ویژهي هایپرتروفی نوشته شده و در هر فصل ضمن انتقال داده‌‌ها به نقل از تحقیقات گسترده‌ علمیِ آزمایشگاهی در معتبرترین آزمایشگاه‌های ورزشی دنیا توسط متخصصینِ فعال در این رشته٬ راهنمایی‌های تجربی خود نویسنده و همکارانِ او و نهایتا نتیجه‌گیری در هر چند صفحه و به خصوص در انتهای هر فصل پرداخته است.

نهایتا در مورد امتیاز٬ من با اطمینان کامل ۵ستاره را برایش منظور می‌کنم چون معتقدم هیچ شخصی در هیچ‌ نقطه از این کره‌ی خاکی نمی‌تواند و نخواهد توانست تا روزی که نویسنده زنده است کتابی کامل‌تر از آن نوشته و منتشر کند مگر خود نویسنده که همانند این نسخه که نسخه‌ی بروزرسانی شده‌ی نسخه قبلی است نسخه‌ی سوم را در سال‌های آینده نوشته و منتشر نماید. خواندنِ این کتاب را به عزیزانی که در رشته‌ی تربیت بدنی تحصیل می‌کنند٬ اساتیدِ دانشگاه‌ها٬ مربیان٬ ورزشکارانِ رشته‌های قدرتی و سایر علاقه‌مندان پیشنهاد می‌کنم.