یادداشت راضیه بابایی

این هم از آخرین مانگاهای امسال. یک کتاب سه جلدی به نام خانواده*جاسوس.(البته به خاطر نصفه ماندن پایان کتاب حدس زدم جلدهای دیگری هم باید در کار باشد و متوجه شدم این مانگا ۱۲ جلدی! است و من فقط یک چهارم مسیر را رفته‌ام.)
این مانگا هم نقاط قوت بقیه  مانگاها را  داشت. تصاویر که حرف اول را مانگا می‌زنند و بعد هم سوژه جذاب و داستانی که وجه سرگرمی  پر رنگی دارد و هرکسی دلش می‌خواهد آخر و عاقبت این خانواده عجیب و غریب را بداند.
این ۲.۵ نمره که کتاب گرفته برای همین است تصویر گری و  محتوای  جالب... ولی دو و نیم نمره‌ی بعدی برای این کم شده که کتاب محتوای نوجوانانه ندارد و بین مانگاهایی که خواندم این مجموعه بزرگسال است.
یعنی اینطور نیست که بگویم ۲.۵ امتیاز کتاب نوجوان است، بلکه این امتیاز کتاب سرگرمی بزرگسال است.چون ارزش ادبی پایینی دارد.
مثل کتابهای مانگای دیگر که خواندم در شناسنامه سن مخاطب معلوم نیست و بدتر اینکه شماره صفحه نداریم. یک کپی از مجلات که به اسم کتاب وارد بازار شده است.
خشونت  در کتاب زیاد است. درگیری و زخمی شدن و.. منظورم نیست. بلکه تصاویر قتل با یک میله‌ی تیز آهنی که در چشم یا سر ادم‌ها فرو می‌شود. افراد یا زندگی پنهان‌کارانه دارند یا به هم دروغ می‌گویند.
تصاویر زنان کتاب اروتیک است. دامن‌ها بسیار کوتاه و خصوصا در مورد شخصیت یور لباس‌هایی که می‌پوشد یا یقه باز دارد یا دامن کوتاه یا پشت باز یا... ممیز سانسورچی سعی خودش را کرده است که همه را سیاه کند! ولی در همین سه جلد چند جا را فراموش کرده است. روی جلد سوم ، همین کتاب، لباس شخصیت خیلی باز است و سانسور شده است.
محتوای جنسی البته به کنایه در این کتاب کم نیست. جدا خوابیدن یا در اتاق مشترک بودن مسئله است. یور یک برادری دارد که نمی‌دانم که چرا  بیشتر شبیه رقیب عشقی  شوهر یور است. متن حرف خاصی ندارد ولی تصاویر چیز دیگری می‌گوید.
 همین محتوای جنسی و خشن و ضد ارزش‌هایی که به جای ارزش قالب شده‌اند، کتاب را از دایره تناسب برای نوجوان خارح می‌کند . ولی تا جایی که می دانم نوجوان‌ها مشتریان اصلی این کتاب هستند و از قضا امتیاز خوبی هم به آن داده‌اند🙄😶‍🌫️
من که مشتاق هستم بدانم آخر این داستان به کجا می‌کشد، آن هم یک داستان سطحی ولی کاملا سرگرم کننده.