یادداشت سعیده شبرنگ

سیمرغ  سی مرغ
        سیمرغ سی‌مرغ، رمان نیست اما برایتان قصه می‌گوید.
اگر فکر می‌کنید درباره‌ی امام و انقلاب، منابع کمی را مطالعه کرده اید، خواندن این کتاب می‌تواند به شما نگاه جامع و روشنی از امام بدهد.
اگر هم فکر می‌کنید درباره ی امام خمینی به قدر کافی کتاب و مقاله خوانده‌اید و مستند و فیلم دیده اید، باز هم خواندن سیمرغ سی‌مرغ، شما را از دریچه‌ای نو به بازخوانی حیات امام خمینی می‌برد.
اکثر ما، عمده ی آنچه درباره‌ی #امام_خمینی خوانده‌ و می‌دانیم، به مشی سیاسی، مبارزات، سخنرانی‌ها و در یک کلام، به دوره‌ی زندگی ایشان از چهل و دو تا پنجاه و هفت و پس از آن از #انقلاب تا شصت و هشت، محدود است.
اما دائره‌ی شخصیت امام، [آنچه که از سید روح الله، امام خمینی ساخت،] به کمی پیش و بیش از این‌ها باز می‌گردد.
محسنات اثر اخیر آقای #محمدقائم_خانی این است که روایت را با ترسیم تصویری روشن از جایگاه دینی، اجتماعی و سیاسی والد امام در خمین آغاز می‌کند، به زوایای کمتر پرداخته شده‌ی زندگی همسر امام و حتی استقلال رأی و نظر ایشان اشاره می‌کند، جزییاتی از سلوک اجتماعی و عرفانی امام را بیان می‌کند، از اختلاف نظر علما با مواضع امام می‌گوید، بینش و #بصیرت او در تحلیل صحیح رخدادها را می‌نمایاند، خداباوری عمیق و جلوه‌گری #توحید_افعالی در جزءجزء زندگیش را به مخاطب نشان می‌دهد، ریشه‌های اقتدار شخصیتی امام را [که او را در عین داشتن جایگاه مرجعیت دینی، به راهبری مبارزه‌ی مردمی علیه نظام ستمشاهی تبدیل نمود]، می‌شناساند و سپس ما را در جاده‌ی مبارزات و مجاهدات، از #تبعید تا پیروزی انقلاب همراه و همسفر امام می‌‌کند.
#سیمرغ_سی‌مرغ، در پنج فصل، به بازخوانی سیر تطور شخصیت امام از ولادت تا تجلی باور توحیدی و تبدیل شدن به امام امت پرداخته است
      
5

6

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.