یادداشت ماه نگار
1403/5/30
"یاد آر زِ شمع مرده یاد آر...." این کتاب دربارهی روزِ توپ است! روز به توپ بستهشدن مجلس. مجلس ویرانهای که محصول مشترک قاجار و روسیهی تزاری بود. راستی اسم روزنامهی صور اسرافیل برایتان آشنا نیست؟ گمانم جایی در تاریخ ادبیات دوران دبیرستان اسمش به چشممان خورده باشد. 🖋این کتاب دربارهی خون سرخ نویسندهی جوان صوراسرافیل است؛ دربارهی مجلس است و مشروطه... 📗داستان کتاب از زبان چهار نفر پیش میرود. چهار راوی که هر کدام از یک پنجره به این واقعه نگاه میکنند. هر کدام داستان زندگی، لحن و ماجرای خاصّ خودشان را دارند. در ابتدا انگار هیچ ربطی بین آنها نیست. ولی آخر ماجرا ، به هم ربط پیدا میکنند. شخصیتها ترکیبی از فرشته و دیو را با خود دارند. تیپ نیستند. واقعا شخصیتاند.شخصیتهای خاکستری... یکی از چهار راوی زن است.همسر میرزا جهانگیرخان صور اسرافیل. امید و شور به زندگی در لحن این زن بیشتر از دیگران به چشم میخورد... با وجود اینکه غمی بزرگ در سینه دارد. . 📔داستان شکوفههای عنّاب، داستان پر کششی است و نویسنده با چیرهدستیِ خاصی آن را نوشته است. اگر به رمّانهای تاریخی و به خصوص تاریخ معاصر علاقه دارید،خواندنش را به شما پیشنهاد میکنم.😊 🎧📖من این کتاب را گاهی ورق زدهام و گاهی به خوانش آن با صدای داریوش فرهنگ و گلاره عبّاسی گوش سپردهام. هر دو شیوه برایم دوستداشتنی بود.