یادداشت محمدحسین معصومی

فلسفه دین
        بسم الله
در مباحث فلسفه دین کتب زیادی مد نظر داشتم.ولی احساس کردم از نگاه اسلامی و از قضا یک فرد ایرانی بخونم بهتره دلیلشم دقیق نمیدونم.حسی بود :/
کتاب در واقع حجم بالایی داره.چرا؟ چون مبحث فلسفه دین رو گسترش داده.موضوعات ابتدایی و اصل مسئله، بررسی نظریات غربیان، بحث علم و دین، فقه، سکولاریسم،پلورالیسم دینی و... جزو این کتاب هستد که شاید برای بعضی ها مباحثی خارج موضوع و در قالب کلام اسلامی قرار بگیرن.
به هر حال کتاب روانه.با اینکه شاید در شروعش دست رد به کتاب بابت سنگینی(بابت مباحث اصول منطقی ارسطویی) اون بزنید ولی بعد از اون وارد فاز اصلی و جاده روان خواهید شد.
کتاب توان بالایی برای قوی شدن استدلال و رفع شبهات ذهنی برای فرد داره و هر چه جلوتر میرید سرعت حل مسائلتون خود به خود بیشتر میشه و ابعاد فکریتون هم گسترش پیدا میکنه البته این نکته رو هم حتما بگم! از دید اسلامی!
بخش فقهی کتاب واقعا زیاد و شاید غیر ضروریه ولی جامعه. یعنی واقعا خوب به مباحث پرداخته شده .
از نکات مهم کتاب برای دوستانی که در پی فلسفه سیاسی اسلامی از نوع و جنس پسامشروطه و افرادی مث ایت الله مصباح هستند این کتاب منبع بدی نیست .البته غالب این موارد در بحث فقه هست و با استدلال های منطقی صرفا اون ها رو تحکیم میکنن.
اگر بگیم یکی از منابع و پایه های مباحث حکومت اسلامی در عصر حاضر بابت چنین فقه و استدلال هایی هست اصلا اغراق نکردیم و البته که اینجا تازه شروع اختلاف علما و فیلسوفان اسلامی محسوب میشه!( البته به برکت استقلال و آزادی به خوبی به چنین کتاب هایی هم دسترسی داریم !!!!!!)
به هر حال کتاب در کل خوبی بود و استفاده کردیم گرچه که ما در زمانه متفاوتی زندگی میکنیم و نمیشه با مرغ یک پا زندگی رو گذروند...
      
20

3

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.