یادداشت محمد مهدی
دیروز
باسمه 🔰 تنهایی موضوعیه که معمولاً بهش فکر کردم یا اینکه باعث شده به چیزهای مختلف فکر کنم؛ بعضی موقعها خودم به استقبالش میرم و بعضی موقعها هم از دستش کلافه میشم... همین دستوپنجه نرمکردن با تنهایی باعث شد کتاب حاضر برام موضوعیت داشته باشه. حالا اینکه عطری از سفر هم داشته باشه که چه بهتر! بحث سفر و مسافرت همیشه برام جذابیت خاصی داشته؛ به همین دلیل معمولاً این کتابها رو نگه میدارم برای روزهای سخت. فشار کاری این روزها هم بهانهای شد برای خوندن کتاب «وقت تنهایی»... 🔰 همونجور که کتاب میگه تنهایی، مطلوب و نامطلوب داره؛ به تعبیری تنهاییِ خواسته و ناخواسته. محور اصلی کتاب، دعوت به استفاده از فرصت تنهایی استفاده هست و در عین حال دوری از انزوا. تلاش نویسنده قابل تقدیره؛ اما فکر میکنم نهایتاً به این سمت رفتیم که برچسب خواسته رو روی تنهایی ناخواسته بزنیم... راستش وقتی با تنهایی بیش از حد دمخور باشی (ناخواسته)، دیگه جوری میشه که اینقدرها طاقت حضور و فعالیت توی جمع رو نداری... اینجا ممکنه بگن طرف «خواست» که حرف نزنه یا نیاد؛ ولی در اصل دیگه «نمیتونه» حرف بزنه یا بیاد... خواستهای که از ناخواستهها حاصل شده... بگذریم... 🔰 بدون تعارف فصل پاریس بدجور توی ذوقم زد؛ چون اصلاً اون چیزی نبود که فکر میکردم. بیشتر از سفر با اون چیزی که توی سر مسافر میگذشت، سروکار داشتم. ذکر اسامی پرشمار اشخاص و مکانها در کنار فینگلیش معکوس و حتی نگارش تلفظ فرانسوی (مملو از غ)، دلایل دیگه اون بودن... بااینحال، کتاب هرچقدر جلو اومد، بهتر و بهتر شد؛ طوری که فصل نیویورک در نقطه اوج به این رسید که فارغ از اینکه «خونه» کجا باشه، چقدر حس بودن توی «خونه» دوستداشتنی هست... 🔰 معرفی ابزارهای آخر کتاب هم ایده جالبی بود. سایتها و اپلیکیشنهای معرفیشده حتی اگه در اون موقع کاربردی هم براتون نداشته باشه، جذابیتهای خاص خودش رو داره که با جستجوی اینترنتی میتونین کشفشون کنین. ✅ چاپ و ویرایش کتاب، خوب هست؛ اما همونطور که گفتم فارسینویسی اسامی خاص، بهخصوص در فرانسه، اذیت میکرد. در مجموع کتاب رو برای خوندن در همچین موقعیتهایی توصیه میکنم؛ نه همیشه. شاید اگه زمان دیگهای این کتاب رو میخوندم، نظرم خیلی منفیتر بود؛ ولی الآن به «از هر دری، سخنی» بعضاً عمیق نیاز داشتم.