بریده کتابهای حمام فلسفه زهرا عالی حسینی 1402/11/10 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 152 آنچه از ابتدا مایه خشنودی من از دیوانگیام بوده است این است که دیوانگی مرا در برابر لقب پرطمطراق نخبه امنیت بخشیده است. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/4 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 110 جنگ پدیده زشتی است. اما زشتترینِ چیز ها نیست. داشتن حالتی که در آن احساسات اخلاق و میهن دوستی زایل و خفیف شده است و پنداشته شود که چیزی ارزش جنگیدن را ندارد، بسیار بدتر است. کسی که چیزی ندارد تا به خاطر آن حاضر به ستیز باشد و چیزی مهمتر از امنیت شخصی خودش ندارد، موجود بدبختی است و این امکان برای او وجود ندارد تا آزاد باشد. مگر اینکه آزادیِ او با تلاش افرادی بهتر از خودش فراهم و حفظ شود. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/10/27 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 65 خواندن ذهن را تنها با مصالح دانش مجهز میکند. این تفکر است که آنچه را که میخوانیم از آنِ خودمان میکند. 0 1 زهرا عالی حسینی 1402/10/27 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 65 اگر ما به این دلیل که نمیتوانیم چیزی را به طور قطع بشناسیم همه چیز را انکار کنیم، عاقلانه بودن عملکردمان بیشتر شبیه آن کسی است که چون بال پرواز ندارد، از پاهایش نیز استفاده نمیکند و بیحرکت مینشیند و هلاک میشود. 0 1 زهرا عالی حسینی 1402/11/4 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 98 بیشترین سال ها از آنِ کسی است که غنیترین تجارب را دارد. نه بیشترین عمر را. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/10 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 172 معما باقی نمیماند. اگر سوالی درکل قابل طرح باشد پس قابل پاسخ دادن نیز است. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/4 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 110 آنچه ما میتوانیم انجام دهیم، به وقتی که در اختیار داریم کمتر بستگی دارد تا به نحوه استفادهای که از وقتمان میکنیم. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/4 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 110 شومیِ خاص قدغن کردن اظهار عقیده این است که این عمل به نژاد بشری، چه نسل حاضر و چه آیندگان دستبرد میزند. و کسانی را که مخالف آن عقیده هستند حتی بیش از موافقانش محروم میکند. اگر آن عقیده به حق باشد گروه مخالفان از اقبال تغییر عقیده نادرست به درست محروم میشوند، و اگر آن عقیده نا به حق باشد، آن ها چیزی را از دست میدهند که میتوان گفت منفعتی بزرگ است. یعنی ادراک واضحتر و صورت ذهنی زندهتر از یک حقیقت را که از تصادم درست با نادرست شکل میگیرد. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/10 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 172 مرگ حادثهای در زندگی نیست. ما مرگ را تجربه نمیکنیم. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/4 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 98 کسانی که دانش اندکی دارند، معمولاً حراف های بزرگی هستند. اما کسانی که زیاد میدانند، کم میگویند. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/10 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 152 ساعت سه برای کاری که میخواهید انجام دهید یا خیلی زود است یا خیلی دیر. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/4 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 103 ما سه چهارم خودمان را به تاوانِ اینکه شبیه دیگران باشیم از دست میدهیم. 0 0 زهرا عالی حسینی 1402/11/8 حمام فلسفه گریگوری برگمن 3.0 0 صفحۀ 119 علاوه بر آشنایان بیشمارم مونس مطمئن دیگری نیز دارم. افسردگی من وفادارترین معشوقهای است که شناختهام. 0 0