بریدههای کتاب ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت سمیه بانشی 1404/6/5 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 40 پیامبر خدا ص می فرمایند: همانا این دین، محکم و استوار است، پس با نرمی و رفق واردِ آن شوید و بندگان خدا را از عبادت خدا بیزار نکنید که در این صورت، مثل سوار درمانده ای می شوید که نه راهی را طی کرده و نه مرکبی برایش مانده. 0 4 سمیه بانشی 1404/6/6 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 87 به زبون ساده، توکل کردن یعنی از فکر کردن به چیزی که خارج از دایره مسئولیت و اختیار توست، دست بردار و روی چیزی تمرکز کن که وظیفه توست. 0 21 سمیه بانشی 1404/6/8 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 130 وقتی تکلیفی_مثلاً صبر بر یک مصیبت،انجام یه وظیفه، یا ترک یک گناه_ روی دوش ما سنگینی می کنه، شیطان به ذهنمون القا می کنه که: (آیا واقعا توانش رو داری؟) و خیلی وقت ها پیش خودمون جوابش رو می دیم و می گیم: ( نه، من نمی تونم.) به جای این حرف ها و توجه کردن به القائات شیطان، باید حواسمون رو به این مسئله اعتقادی جمع کنیم که خدا هیچ تکلیفی رو برای هیچ بنده ای قرار نمی ده، مگه اینکه قبلش، وسع و توانایی لازم برای انجام اون تکلیف رو به بنده داده. 0 3 سمیه بانشی 1404/6/8 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 131 هیچ وقت این نکته رو فراموش نکنید که خراب شدن رابطه ما با خدا، اصلی ترین عامل کوچک شدن ظرف و کم شدن وسع مونه. از اصلی ترین عواملی هم که باعث می شه قلب آدم از خدا دور بشه، سوءظن به خداست. دوران سختی ها و مشکلات زندگی هم یکی از مقاطعی ست که زمینه برای بدبینی آدم به خدا زیاد می شه. 0 7 سمیه بانشی 1404/6/8 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 148 ملاک رشد و برتری، وسع ابتدایی نیست. ملاک، میزان تلاش انسانه. وسع ابتدایی هر آدمی، نقطه صفر اونه. رشد واقعی هر فرد بر اساس فاصله ای که از این نقطه گرفته، سنجیده می شه. 0 5 سمیه بانشی 1404/6/8 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 155 عاقبت به خیری ما به استفاده ی درست از وسع مون بستگی داره. گاهی سرافکندگی در امتحانی، سرنوشت ما رو در آخرت تغییر می ده. بهشتی رو تبدیل می کنه به جهنم، گلستانی رو به آتش. 0 7 سمیه بانشی 1404/6/8 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 179 هر کس به آنچه می داند عمل کند، خدا آنچه را که نمی داند به او می رساند. روضه المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه، جلد ۲، ص ۳۲۲. 0 11 سمیه بانشی 1404/6/5 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 77 دنیایی که در اون هستیم، قطعه ای از مسیر ما تا ابدیته؛ اون هم قطعه ی کوتاه، که تکلیف ابدیت ما رو معلوم میکنه. به کلمه ی ابدیت فکر کنید. ابدیت از مفاهیمی ست که اگه به باور قلبی ما تبدیل بشه، خیلی از مشکلات تربیتی و اخلاقی ما رو حل می کنه. 0 11 سمیه بانشی 1404/6/5 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 78 امام علی ع می فرمایند: در عزت دنیا و فخر آن رقابت نکنید و از زینت و نعمت آن به شگفت نیایید و از زیان و سختی آن، جزع و فزع نکنید، زیرا عزت و فخر دنیا رو به پایان، زینت و نعمتش از بین رفتنی و زیان و سختی اش رو به نابود شدن است و هر زمانی از آن، رو به انتهاست و هر زنده ای از آن، رهسپار دیار بلا و فنا. کتاب من لا یحضره الفقیه،ج ۱، ص ۴۳۰ 5 15 سمیه بانشی 1404/6/5 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 18 خداوند هیچ کس را جز به اندازه ی توانایی اش تکلیف نمی کند.سوره بقره/آیه ۲۸۶ به چه چیزی تکلیف میگن؟ تکلیف همون باری هست که خدا به وسیله امر و نهی،بر دوش ما میذاره. به چه چیزی وسع میگن؟ وسع همون ظرفیت و توانی ست که در اختیار ماست. 0 4 سمیه بانشی 1404/6/5 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 29 تکلیف خارج از وسع در بیشتر موارد یا به تمرّد ختم می شه یا به افسردگی. هر دوی این ها برای یه نفر می تونه فاجعه باشه. 0 4 سمیه بانشی 1404/6/5 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 33 این لطف خدا در حق ماست که با زیاد شدن وسع و بیشتر شدن تکلیف، راه رسیدن به هدف رو کوتاه تر و سرعت رو بیشتر می کنه. 0 5 سمیه بانشی 1404/6/5 ظرفی که ترک برداشت: جایگاه وسع و ظرفیت وجودی در تربیت جلد 1 محسن عباسی ولدی 5.0 1 صفحۀ 34 هر وقت احساس کردیم ظرفیت انجام دستور خدا رو نداریم، با دقت بگردیم و ببینیم چه چیزی وسع مون رو اشغال کرده. 0 5