بریدهای از کتاب جاسوس گردان؛ خاطرات یک افسر کا گ ب اثر ویکتور چرکاشین
1404/5/21
اطلاعات شوروی بهترین در جهان بود صد البته که از نظر تعداد پرسنل و میزان بودجه تخصیص یافته کاگ ب به پای سیا نمیرسید در سالهای ۱۹۹۰ - ۱۹۸۹ بودجه سیا ۳۰ میلیارد دلار بود و کاگ ب ۵ میلیارد روبل [ حدود ۸ میلیارد دلار]. بودجه کاگ ب نه تنها شامل تهیه اطلاعات خارجی و داخلی بلکه شامل مرزبانان و سایر قوا هم میشد با این حال دو آژانس به مصاف هم رفتند و کاگ ب بهتر عمل کرد چرا ما چنین مزیتی داشتیم؟ چون اکثر افسران ما مشتاق کاری بودند که انجام میدادند دستمزدهایمان در مقایسه با متوسط شهروندان شوروی خوب بود اما آن قدرها هم عالی نبود. درآمدمان اندکی بیشتر از دیپلماتهای شوروی بود، اما بسیار کمتر از همکارانمان در سیا. کاگب واقعاً بر مدار شوق و میهن پرستی میچرخید. لئونید شبارشین رئیس سابق اف سی دی و سرپرست کاگ ب