بریدهای از کتاب مغاک جنون اثر جرج اتوود
دیروز
فرويد ايده شيطان بودن شخص را ا ين گونه میديد: سرزنش به فرد بی وفايى كه او را ترك كرده، به سمت خودش بر گشته است نظر من يك دليل معمولتر براى اين پديده، ترس كودک از ا ين است كه بیرحمانه اطرافيان خود را طرد و نابود كند و همچنين از اينكه براى جلوگيرى از اين فاجعه بايد خويشتن خود را از دست بدهد منظور من از اينكه مدل فرويد دليل اصلى حال افسرده را وارونه جلوه میدهد، همين است. اما صرف نظر از تبعات آن، افسردگى هميشه نتيجه اتفاقهاى افسرده کننده است: خورشيد سياهى در قلمروى روح انسان كه با رویداد های ناگوار طلوع میکند