بریده‌ای از کتاب جنایت و مکافات اثر فیودور داستایفسکی

بریدۀ کتاب

فکر می کنید من آنها را به خاطر چرند گفتنشان ملامت می کنم؟... با همین چرا و پرت گفتن هاست که آدم به حقیقت می رسد. من انسان ام چون چرند می گویم. ... منتها مشکل ما روس ها [انسان ها] این است که حتی چرت و پرت را هم نمی توانیم به شیوه خودمان بگوییم. هر چرند و گرندی که دلت می خواهد بگو، اما به راه و رسم خودت. ... چون مزخرف گفتن به شیوه خود هزار بار بهتر از منطقی گفتن به شیوه دیگران است. در مورد اول تو یک انسانی؛ در مورد دوم، فقط یک طوطی مقلد! ... اتکا کردن به فکر دیگران به دهنمان مزه کرده، بهش عادت کرده ایم.