بریده‌ای از کتاب آفتابگردان‌های کور اثر آلبرتو مندس

نشر برج

نشر برج

1404/5/17

بریدۀ کتاب

در نامه‌ای دیگر به اینس، زنی که در اوبیرنا معلم بود، به‌شکل رازآلودی از تنهایی صحبت می‌کند، تنهایی‌ای که او را تبدیل کرده است به یک مرد غارت‌شده، و همان‌طور که قبلاً دست به دامان سن خوان د لا كروس می‌شد، برای گفتن از خودش جملاتی از دیگران وام می‌گرفت، انگار جرئت نداشت از احساسات خودش بهره بگیرد:«من یک خسته بود هستم، یک خسته خواهد شد و یک خسته است.» در وداع او هیچ شور و شوقی نیست، حتی نشانه‌ی عشقی، فقط ناله‌ای است گنگ، سرزنش دوران معاصرش، مرثیه‌ای برای یک زندگی بدموقع:«وقتی نمانده که نقشه‌ای بکشم چون باقیِ ترس‌ها آینده‌ام را معلق کردند، اما مطمئن باش که اگر این کار را کرده بودم، تو ستون فقرات نقشه‌ام می‌بودی.»