بریدهای از کتاب نامیرا اثر صادق کرمیار
1403/5/7
عبداللّه آرام سر تکان داد و گفت: «شما حسین بن علی را چگونه شناختید؟! کوفیان از ظلم یزید به حسین پناه بردهاند، در حالی که نه یزید را آن گونه که هست میشناسند و نه حسین را. من هم حسین بن علی را بیش از هر کس حکومت شایستهتر میدانم، حسین به خلافت زینت میبخشد، در حالی که خلافت به او زینت نمیدهد. حسین شأن خلافت را بالا میبرد، در حالی که خلافت شأنی بر او نمیافزاید. خلافت به حسین نیازمندتر است، تا او به خلافت. اما سوگند به کسی که پیامبر را فرستاد، هیچ یک از شما، تحمل عدالت خاندان علی بن ابی طالب را ندارید. آن که خاندان علی ا میشناسد، به مردم بگوید که اگر حسین به خلافت برسد چه میکند. بگوید که...» رو به زبیر گفت: «آن چه به ظلم و بیعدالتی اندوخته اید، اگر به مهریه نکاح زنان تان رفته باشد، بازپس میگیرد و به صاحبش باز میگرداند و چنان در هم آمیخته شوید که پستترین شما به مقام بلندترین شما برسد و بلندترین شما به مقام پستترین تان... من از مسلم فقط یک پرسش دارم؛ چرا به مردمی اعتماد کرده که دو بار آزموده شدهاند؛ و هر بار یاری کننده ی خود را به دشمنش واگذاشتند؛ و من به خدا پناه میبرم که حسین را به دست دشمنانش خوار کنم.»