بریده‌ای از کتاب سفر شهادت: گفتارهایی درباره واقعه عاشورا اثر موسی صدر

بریدۀ کتاب

"حسین (ع) وارث انبیا " هدف از زیارت عاشورا خارج کردن این واقعه از انزوا و مخالفت با جداسازی آن از گذشته و آینده است. بیم آن می رود که این حادثه از ظرف زمانی خود فراتر نرود. دشمنان نخست امام می‌خواستند فقط او را بکشند اما اثر ستم‌شان ناچیزه. دشمن دوم میخواست آثار حسین را پاک کند و نشانه های قبرش را از میان ببرد که ناموفق ماند. اما دشمن سوم که خطرناک ترین است قصد دارد واقعه ی کربلا را در گریه و اندوه و ناله منحصر کند. در واقع گریه ی ما برای نو کردن اندوه ها و کینه ها و میل به انتقام و خشم بر باطل است. اینها انگیزه ی ما برای گریه است. واقعه ی کربلا با گذشته پیوند دارد با آینده نیز در پیوند است. ما با این عزاداری ها می کوشیم تا این واقعه را همچون رویدادی تازه تجربه کنیم. نبرد ما با اسرائیل ادامه ی نبرد امام حسین است.