بریده‌ای از کتاب عطر اثر پاتریک زوسکیند

بریدۀ کتاب

ما با انسان‌هایی که به دنبال تنهایی می‌گردند آشناییم، نادمان، سرخوردگان، قدیسین یا پیام‌آوران، آنان که در بیابان‌ها گوشهٔ عزلت می‌گزینند، بیشتر در مکان‌هایی که بتوانند با ملخ و عسل زندگی کنند. با وجود این، شماری از آن‌ها در غارها یا سلول‌هایی در جزیره‌های دور افتاده می‌زیند، عده‌ای ـ تماشایی‌ترـ به قفس‌هایی آویخته بر تیرک‌هایی که با نسیم تاب می‌خورد، پناه می‌برند، تا به خدا نزدیک‌تر باشند. تنهایی‌شان ریاضتی است برای طلب بخشایش. برپایهٔ این باور عمل می‌کنند که زندگی خوشایندِ پروردگار را می‌زییند. یا ماه‌ها، سال‌ها انتظار می‌کشند، تا تنهایی‌شان با پیامی الهی شکسته شود و امیدوارند که از آن پس آن پیام را با سرعت در میان انسان‌ها منتشر کنند.