بریدهای از کتاب فلسفه در خیابان: چالشهای فسلفی زندگی روزمره اثر ادواردو اینفانته
1404/1/2
شجاعت حد وسط ترسویی و بیپروایی است.گمان نکن ترس بد است:سازوکاری است که طبیعت به ما داده است تا هنگام خطر به ما هشدار دهد. بیپروا،ترسی ندارد و به همین سبب دیوانگی و بیاحتیاطی میکند. این همان ابلهی است که ۱۸۰ تا در بزرگراه میرود و میگوید:«آرام باش،فرمان دست من است». ترسو، برعکس، جایی که خطری نیست آن را میبینند. شخصیت اول مجموعه تلویزیونی بیگبنگ، نمونه آشکار ترسو است. این شخصیت ناتوان از غلبه بر هراسها و ترسهای خود است که در بیشتر موارد نامعقولاند، مانند تریپوفوبیا یا هراس ناشی از بسیار نزدیک به هم قرار گرفتن اشکال هندسی.اما انسان شجاع دقیقا میداند کجا و برای چه باید بترسد، و چه موقع باید بر آن غلبه کند. همینطور که میبینی،شجاعت با احتیاط و اعتماد به نفس در رابطه است. ویژگی شخص شجاع حفظ ارامش در هنگام فشار روانی است.کسانی که صاحب این فضیلت هستند عظمت خود را در موقعیتهای سخت بروز میدهند.