بریده‌ای از کتاب یادداشت های بغداد: روز نوشته های زنی در جنگ و تبعید (1991-2003) اثر نهی راضی

بریدۀ کتاب

با فهمیدن این موضوع که دنیا از ما متنفر است و واقعا از ویران کردن ما خوشحال است، افسردگی به‌ام حمله کرد. این طرز فکر دلگرم‌کننده‌ای نیست. دنیای ناعادلانه‌ای است. کشورهای دیگر هم اشتباه می‌کنند. ببینید روسیه در افغانستان چه کرده، یا ترکیه چه‌طور به قبرس یورش برد، یا اسرائیل چه‌طور به فلسطین و لبنان غلبه کرد. هیچ‌کس آن‌ها را بمباران نکرد، اینجوری که ما را دارند احمقانه بمباران می‌کنند. حتی تنبیه هم نشدند. عراق بالا‌وپایین‌های زیادی در تاریخ طولانی‌اش داشته، بی‌شک بدنام شده‌ایم. این‌بار هم نه اولی است و نه آخری. سُل همیشه می‌گوید"تاریخ زیادی طولانی". دست‌کم الان بغداد روی نقشه است. دیگر لازم نیست توضیح بدهم از کجا می‌آیم.