Mohammad Shahi

3 دنبال شده

1 دنبال کننده

آیا قرن آمریکا به پایان رسیده است؟
نوشته جوزف نای

تو دنیایی که چین با سرعت داره رشد می‌کنه، روسیه دنبال بازتعریف قدرتشه، و آمریکا دیگه اون ابرقدرت بی‌رقیب سابق نیست، یه سوال اساسی پیش میاد: آیا قرن آمریکا واقعاً تموم شده؟

جوزف نای، نظریه‌پرداز برجسته‌ی روابط بین‌الملل، تو این کتاب نمیاد با هیجان بگه آمریکا سقوط کرده یا چین سلطه‌گر شده. بلکه با نگاهی دقیق، می‌گه قدرت جهانی فقط به اقتصاد و ارتش نیست—بلکه به «قدرت نرم» هم ربط داره. یعنی توانایی تأثیرگذاری از طریق فرهنگ، رسانه، آموزش، و روایت.

نای معتقده که آمریکا هنوز برگ‌های برنده‌ای داره:
- دانشگاه‌های معتبر
- رسانه‌های جهانی
- فناوری‌های پیشرو
- و مهم‌تر از همه، توانایی شکل‌دادن به ترجیحات جهانی

اما در عین حال، هشدار می‌ده که جهان دیگه تک‌قطبی نیست. چین، هند، روسیه و حتی بازیگران غیردولتی دارن قواعد بازی رو تغییر می‌دن. آمریکا باید یاد بگیره با این قدرت‌ها تعامل چندجانبه داشته باشه، نه اینکه صرفاً فرمان بده.

نای با تحلیل روندهای تاریخی، از افول امپراتوری بریتانیا تا فروپاشی شوروی، نشون می‌ده که افول یه قدرت جهانی همیشه تدریجی و پیچیده‌ست. آمریکا ممکنه سهمش از اقتصاد جهانی کم بشه، ولی هنوز هم می‌تونه نقش‌آفرین اصلی باشه—اگه قدرت نرمش رو درست مدیریت کنه.

از نظر نای قدرت واقعی فقط توی تانک و دلار نیست؛ توی روایت، تصویرسازی و توانایی تأثیرگذاریه. و اینجاست که رسانه، فرهنگ و هوش احساسی وارد بازی می‌شن

خوندن این کتاب رو بهتون توصیه میکنم

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.