بشری صاحبی

اسفند 1400

0 دنبال شده

21 دنبال کننده

Boshra.sahebi

#کشتی_پهلو_گرفته  را خیلی سال پیش خواندم. در یکی از دهه‌ی فاطمیه‌های عمرم. آن سالها که هیئت و روضه به راه بود و من به آنها قانع نبودم و همچنان در سطر سطر کتابها دنبال روضه و حرف و حدیث میگشتم.
امسال که بساط هیئت و روضه از رونق افتاده، دوباره رفتم سراغ روضه‌ی مکتوبی که در این وانفسا غنیمت است و باز هم دلم پا به پای روایت‌ها تا مدینه رفت و چشم‌هایم ابر شد و باران اشک مهمان گونه‌هایم شد.
کتاب مجموعه ای از ۱۳ روایت است. از زبان ۱۳ نفر. ۱۳ نفر از نزدیکان بانوی دوعالم که از زاویه دید خود حکایت غربتش را روایت میکنند. و با روایتی از رسول خدا در هنگام رحلتش شروع میشود و با روایت امیرمومنان از خاکسپاری مخفیانه بانوی دو عالم به پایان میرسد. در فاصله‌ی این دو روایت، روایاتی میخوانیم از حسنین، زینبین، فضه و اسماء، جبرئیل و...
نویسنده در خلال زبان حال هریک از راویان، هنرمندانه احدایث را هم به زنجیر کلمات کشیده و با همین احادیث مهر تاییدی نشانده پای تاریخی و روایی بودن ادبیات داستان‌گونه‌اش.
نسخه نخست این کتاب سال ۱۳۶۸ از زیر چاپ بیرون آمده و نسخه‌ای که دست من است چهل و پنجمین چاپ کتاب است. اما من فکر میکنم همچنان موثر ترین و بهترین کتاب غیر تاریخی که درباره‌ی حضرت فاطمه(س) خوانده ام همین کتاب باشد.
#بشری_صاحبی

#بشری_صاحبی

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.