شهر زنان بیوه: روایت زنی عراقی از جنگ و مقاومت

شهر زنان بیوه: روایت زنی عراقی از جنگ و مقاومت

شهر زنان بیوه: روایت زنی عراقی از جنگ و مقاومت

حیفا زنگنه و 1 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

4

شابک
9789643809812
تعداد صفحات
224
تاریخ انتشار
1394/4/15

توضیحات

        لیلی فرهادپور از ترجمه کتابی با عنوان «شهر زنان بیوه» نوشته حیفا زنگنه خبر داد و گفت: این کتاب به روایت زنی عراقی از جنگ و مقاومت می پردازد.
لیلی فرهادپور در مورد این کتاب گفت: در سال 1958 میلادی، هنگامی که حیفا زنگنه فقط 8 سال داشت، عراقی ها به خیابان ها ریختند تا استقلال خود را از انگلیس و حکومت پادشاهی سرسپرده جشن بگیرند. اما در دهه ی هفتاد میلادی با کودتای حزب بعث عراق این فضا فروپاشید. 
وی ادامه داد: زنگنه در جنگ علیه صدام، به نیروهای مسلح مقاومت پیوست و چنین بود که در عنفوان جوانی دستگیر شد، به زندان افتاد و شکنجه را تجربه کرد. بعد از تحمل شش ماه حبس در زندان ابوغریب، زنگنه آزاد شد و از آن موقع تاکنون در تبعید به سر می برد. 
فرهادپور درباره موضوع کتاب گفت: در «شهر زنان بیوه»، حیفا زنگنه، برای ما داستان کشورش را باز می گوید. داستان را از اواخر قرن بیستم شروع می کند، از حمله امریکا و انگلیس به عراق و به زمان اشغال عراق توسط امریکا می رسد. او برای ما شمه ای از جامعه عراق را به تصویر می کشد. جامعه ای که سال ها درگیر تحریم ها، جنگ و اشغال بوده است. از جامعه ای می گوید که سعی دارد کشورش را بر اساس ارزش های خود بسازد. 
این مترجم افزود: زنگنه در این کتاب به تاریخ مفصلی از مشارکت های اجتماعی و فعالیت های سیاسی زنان عراق می پردازد. او انگشت اتهام خود را به سوی بسیاری از سازمان های غیر دولتی عراقی نشانه رفته است که بعد از تهاجم امریکا به عراق در سال 2003 مثل قارچ رشد کرده اند و نوعی استعمار فمینیست مآبانه را، که ربطی به زنان عراقی امروز ندارد، حمایت می کنند. 
فرهادپور ادامه داد: دست آخر، زنگنه از بغداد امروز می نویسد، شهری مملو از زنان و کودکان که داغدارعزیزانشان و همچنین موطن از دست رفته شان هستند. زنان و کودکانی که حقوق ملی شان این جسارت را به آنها می دهد تا با مقاومت و آزادیخواهی عراقی مستقل را برای خود خلق کنند. 
این روزنامه نگار درباره نحوه ترجمه این کتاب هم گفت: ترجمه این اثر ساده نبود. در خصوص تاریخ معاصر عراق در این کتاب ما با دیدگاه متفاوت نسبت به آنچه تا امروز دیده و شنیده ایم، مواجه می شویم و همین دیدگاه متفاوت باعث برخی از تحلیل های متفاوت می شود که لزوم تفسیر و توضیحاتی دارد. از این رو مترجم سعی کرده است این شکاف های دیدگاهی را تا آنجا که مقدور بوده در پانوشت ها ترمیم کند.
      

لیست‌های مرتبط به شهر زنان بیوه: روایت زنی عراقی از جنگ و مقاومت

داستان دو شهرچشم هایشجای خالی سلوچ

سیاهه سیاحت، سیر وسلوک یا سیمای سحر و سیاست زنانه

73 کتاب

اول خواستم فقط رمان و حسب‌حال بنویسم اما دیدم کتاب‌هایی در ذهنم هست که دلم پیش‌شان است و دستم به حذف‌شان نمی‌رود. بعدتر اگر مجالی بود شاید این فهرست را تفکیک کردم! آنروز موعود قول میدهم که در فهرست‌های جداگانه مفصل‌تر بنویسم! (وعده سر خرمن) برای خواندن این سیاهه حرف‌هایی به نظر مهم می‌رسد که بدانید. البته اگر یادداشت حقیر در خصوص داستان دوشهر را خوانده باشیددستتان می‌آید تصویر زنان در آینه این پیرمرد نورس را! 1- در کتاب، زن سوژه است و ابژه! قهرمان است و مقهور! محبوب است و منفور! قاعده است و قرار! قدرت است و غیرت! نفرت است و موهبت! زمین است و زمان! آن است و آینده! حقیقت است و فسانه! دلدار است و دل‌داده! عصمت است و پتیاره! پیامبر است و ساحره! گل است و گلاب! صواب است و عقاب! شهد است و شراب! زهر و است و سراب! حزین است و شاداب! شاهد است و شهید! شهر است و شعر! شهرت است و غریبی! ساحل است و صخره!‌ کویر است و دریا! بهشت است و دنیا! 2- در شاعرانگی‌ها بالا اگر خواستید بجای «و»، «یا» بگذارید! بجای کتاب هم اگر خواستید زندگی بگذارید! قضاوتش با شما! بگذریم! 3- سیاهه شامل کتبی است داستانی و ناداستان که در آن یا زن قهرمانی است یا بستر بروز قهرمانی یا چشم سیاهی در جستجوی قهرمانی به نظر من. ۴- اول که فهرست را که نوشتم مورد لطف و نظر تعدادی از اهل ذوق قرار گرفت و کتبی را پیش نهادند تا اضافه کنم که از ۵۰ به بعد شماره شده است. ۵- بخشی از کتاب‌ها نه فارسی و نه زبان اصلیشان در ایران نمایه نشده و متاسفانه قادر به فهرست کردنشان در بهخوان نیستم. بخاطر همین اسامی مهم‌ترین آن‌ها را در همین نوشتار تقدیم می‌کنم. ۱- نوشتن علیه فرهنگ نوشته خانم لیلا ابولغود ۲- زن در الجزایر نوشته خانم آسیه جبار ۳- عشق آوای خیال نوشته خانم آسیه جبار پ.ن. کتاب‌ها بی هیچ علتی و برداشتی ۷۲ تن شدند.

21