معرفی کتاب درآمدی بر انسان شناسی اثر کلود ریویر مترجم ناصر فکوهی

درآمدی بر انسان شناسی

درآمدی بر انسان شناسی

کلود ریویر و 1 نفر دیگر
3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

3

ناشر
نشر نی
شابک
9789643125400
تعداد صفحات
312
تاریخ انتشار
1399/6/15

توضیحات

        
در کتاب حاضر، پس از نگاهی به مفاهیم و روش ها، پیشینه ای از جریان های نظری انسان شناسی برای خواننده ترسیم می شود و چهار عامل اساسی همه? نظام های اجتماعی یعنی خویشاوندی، اقتصاد، سیاست و دین از نقطه نظر انسان شناسی مورد بررسی قرار می گیرد.
مؤلف در این کتاب پیش از هر چیز بر روشنی طرح مسائل تأکید کرده است تا به دانشجویان امکان دهد نخستین آشنایی را با علم انسان شناسی و تحلیل های خاص آن پیدا کنند.
کتاب درآمدی بر انسان شناسی با هدف تأکید بر موضوع های تحقیق و بر مقولات تحلیل، بیان روش های کار در انسان شناسی و چگونگی درک پدیده های اجتماعی فرهنگی برای درس «مبانی انسان شناسی» نوشته شده است و دانشجویان می توانند با مطالعه? آن راه های آتی خود را برای ادامه? تخصصی این رشته بیابند. مؤلف، پروفسور کلود ریویر، استاد دانشگاه پاریس 5، سوربن است و در همین دانشگاه مدیریت لابراتوار مردم شناسی را نیز برعهده داشته است.

      

یادداشت‌ها

          
کلود ریویر، انسان شناس، تلاش کرده است تا علم انسان شناسی ( یا همان مردم شناسی) را در این کتاب معرفی کند. به همین دلیل عنوان این کتاب، درآمدی بر انسان شناسی، نام گذاری شده است. این کتاب به خصوص برای دانشجویان این علم، کتاب مفیدی است که می ‌توانند از طریق مطالعه ی این اثر به درک بیشتر و شناخت کامل تری از علم انسان شناسی دست یابند. دانشجوی انسان شناسی، می تواند در این کتاب زمینه پژوهش و تحقیق خود را پیدا کند و از طریق آشنایی با حوزه های مطالعاتی مختلف در این علم، حوزه ی مطالعاتی تخصصی خود را انتخاب کند.
این کتاب، آشنایی با علم انسان شناسی را از نقطه مفاهیم آغاز می کند و سپس با توضیح روش های مطالعه، به سراغ حوزه های نظری مختلف در این علم می ‌رود.  در نتیجه کتاب شامل 7 فصل است. در فصل ابتدایی نویسنده تلاش کرده است تا مخاطب کتاب را با مفاهیم اصلی انسان شناسی و تعریف دقیق این مفاهیم در این علم آشنا کند. بطور مثال او تعاریفی از مفاهیمی مانند قوم ، دیگری، مردم شناسی و ... به دست داده و علاوه بر آن چگونگی کار مردم شناس را در همین فصل به بحث گذاشته است. در فصل دوم نیز به جریان انسان شناسی و یا به عبارت دیگر، به حوزه های نظری مختلف و چند نظریه پرداز شاخص آن حوزه پرداخته است. بطور مثال، فرهنگ گرایی و نظریه پردازان آن، کارکردگرایان، اندیشه های مارکسیستی، ساختار گرایان و ... مطرح شده اند.
از فصل سوم، او حوزه های مطالعاتی تخصصی در این علم را در هر فصل بطور جداگانه توضیح داده و مفاهیم اختصاصی آن حوزه را تعریف کرده است. بطور مثال انسان شناسی خانواده و خویشاوندی، انسان شناسی اقتصادی، انسان شناسی سیاسی، انسان شناسی دین و در نهایت نیز به جریان علم انسان شناسی معاصر در کشورهای مختلف پرداخته است.

        

1