مغز ما: چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم

مغز ما: چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم

مغز ما: چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم

ماتیو مک دونالد و 2 نفر دیگر
4.2
3 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

2

فرق اساسی این کتاب با کتاب های دیگری که درباره مغز نوشته شده اند این است که این کتاب فقط از منظر زیست شناسی به مغز ما نپرداخته. درست است که باید بدانیم مغز ما چطور کار می کند اما اولویت اول کتاب این است که چطور می توانیم از مغز این مهم ترین دارایی ما استفاده کنیم. و البته طبیعی است که باید یاد بگیریم چطور در حفظ و نگه داری آن کوشا باشیم.اصول این کتاب بر علم اعصاب یا عصب پژوهی امروزی قرار گرفته است. این کتاب در فصل یکم نگاهی گذرا به ساخت و کار مغز دارد. در فصل دوم با رژیم غذایی که مناسب مغز باشد آشنا خواهیم شد. فصل سوم درباره خواب است. در فصل چهارم با ادراک بیشتر آشنا می شویم و با شیطنت های مغز برای گمراه کردن ما روبرو می شویم. فصل پنجم در مورد حافظه و قدرت اسرارآمیز مغز است. فصل ششم قصد دارد ما را با دنیای داغ احساسات آشنا کند و ببینیم چطور لذت می بریم یا می ترسیم. فصل هفتم در مورد خرد است و نحوه استدلال هایمان و قضاوت های گاه شتابزده مان را بررسی می کنیم. فصل هشتم می خواهد به ما بیاموزد اصلا شخصیت ما را چه چیزی می سازد. فصل نهم به بررسی رابطه هورمون ها بر مغز زن و مرد می پردازد و می خواهد ببینید اصلا آیا این مواد شیمیایی می توانند با نمی توانند تفاوت های بین دو جنس را توجیه کنند. و اصلا چه می شود که در مغز عشاق آتش بازی می شود.و اما فصل آخر در مورد تاریخ مغز خود ماست. روند شکل گیری مغز از دوران جنینی و در رحم تا پایان. این فصل می کوشد با بررسی روند رشد مغز علت دمدمی بودن نوجوانان را شناسایی کند.

لیست‌های مرتبط به مغز ما: چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم

یادداشت‌های مرتبط به مغز ما: چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم

            متیو مک‌دونالد (Matthew MacDonald) در این کتاب به ساختار، کارکردها، قابلیت‌ها، نقاط ضعف و قوت و روش‌های بهره‌برداری هرچه بهتر از مغز پرداخته است.

کتاب ده فصل دارد. مرور ساختار فیزیکی مغز، تغذیه مغز، خواب، ادراک، حافظه، هیجان، خرد، شخصیت، تاثیر متقابل جنسیت و مغز، و روند تکامل مغز موضوعات بخشهای مختلف این کتاب هستند.
کتاب به زبان ساده نوشته شده و برای افراد دارای دانش ابتدایی درباره بدن انسان قابل فهم است.

برخی مباحث به دلیل رد کردن باورهای سنتی درباره مغز برای خواننده عام جذاب و تازه است. مطالب کاربردی، به‌ویژه در بخش حافظه، به دلیل ارائه روش‌های بهره‌برداری بهینه از قابلیت‌های مغز سودمند به نظر می‌رسد. همچنین، قسمت‌های مختلف مغز معرفی شده و نقش آنها در فعالیت‌های روزمره بدن بیان شده است.

به باور نویسنده، حتی درک فرد از مفاهیمی مانند شادمانی (خوشبختی) و شخصیت از واکنش‌های شیمیایی درون مغز تاثیر می‌پذیرد.

این کتاب دانشی مقدماتی و احتمالاً کاربردی درباره مغز در اختیار خواننده می‌گذارد و دریچه‌ای تازه به دنیای این اندام حیاتی باز می‌کند.

ترجمه آقای محمدرضا باطنی روان است.
          
            مغز  ما 
1) 
"مغز ما: چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم" با عنوان اصلی "Your brain: How to get the most from your mind" کتابی است نوشته "ماتیو مک‌دونالد" (Matthew MacDonald) که در سال 2008 میلادی نگاشته شده و در سال ۱۳۹۶ توسط "محمدرضا باطنی" ترجمه و در انتشارات "فرهنگ معاصر" به چاپ رسیده است. این کتاب از مجموعه کتاب‌های "The Missing Manual" است که بیشتر به موضوعاتی در پاسخ به پرسش "چگونه ..." (How to …) می‌پردازد.   
 
2) 
شوربختانه امروزه حجم زیادی از کتاب‌های خودیاری و نوشته‌هایی که حاوی ادعاهای نامعتبر و پراکنده‌ هستند دست‌به‌دست می‌گردند و نوید فرآیندهای جادویی در تفکر و زندگی و موفقیت می‌دهند. این دست از ادعاهای غیرعلمی و غیرمنطقی تبدیل به معضلی بزرگ برای مخاطبان و ساکنان دنیای مدرن شده‌اند. پذیرش این نکته که ذهن انسان و متناظر فیزیکی آن یعنی مغز (البته اگر این تناظر فیزیکی را قبول داشته باشیم که خود جای بحث و بررسی بسیار دارد) یک ابزار باستانی و تکاملی است که بر اساس قواعد مادی و شرایط محیطی زمینی شکل‌گرفته و تکوین پیداکرده است، اولین گام در تقابل با ادعاهای عجیب و شبه‌علمی رایج است و کتاب "مغز ما" با زبانی ساده و غیرتخصصی سعی در توضیح و موشکافی همین اصل اساسی دارد.  
 
3) 
کتاب "مغز ما" بیش از اینکه تلاش در تشریح مسائل تخصصی علوم اعصاب داشته باشد، به کارکردهای مغزی پرداخته و روش‌هایی برای بهبود آن‌ها هم ارائه داده است. مقوله‌هایی مانند تغذیه، خواب، ادراک، حافظه، هیجان، خرد، شخصیت، جنسیت و رشد که زندگی همه انسان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، دارای رابطه تنگاتنگی با عملکردهای متناظر مغزی هستند و بر اساس شناخت ما از سامانه عصبی می‌توان برای بهینه‌سازی هرکدام از آن‌ها اقداماتی انجام داد. این‌که چگونه تلاش کنیم فرآیند استدلال و منطق جاری در قشر پیش‌پیشانی را بر واکنش‌های هیجانی ناشی از مدارهای زیرین مغزی غالب سازیم، یا این‌که بدانیم چگونه ترشح هورمون‌ها و یا آزاد شدن ناقل‌های عصبی خاص بر فرآیندهایی مانند افسردگی، عشق، انگیزه و ... تأثیر می‌گذارد و یا اینکه چگونه حافظه بلندمدت خود را تقویت کنیم و ...، مواردی هستند که کتاب با زبانی ساده به آن پرداخته است.  
 
4) 
کتاب "مغز ما" پیش‌درآمدی است که علاقه خواننده را برای ادامه مطالعه در حوزه مغز انسان و عملکردهای آن برمی‌انگیزاند و از این بابت کمتر کتابی در این حوزه می‌توان یافت که ضمن پرداختن به مباحثی چنین اساسی، بیانی تا این اندازه ساده داشته باشد. خواندن این کتاب در حکم نگاه به آینه‌ای است که رو به‌سوی درون مغز شما دارد و آنچه در ژرف‌ترین حالت‌های ذهنی در تکاپو است را بازنمایی می‌کند.