معرفی کتاب مهارت های مطالعه در دانشگاه اثر مسعود جان بزرگی

مهارت های مطالعه در دانشگاه

مسعود جان بزرگی و 1 نفر دیگر
3.5

1389/9/22

در فضای دانشگاه علیرغم محیط دبیرستان، مسئولیت یادگیری به عهدة دانشجو است و مطلبی که در دانشگاه پیگیری می شود در رفتار شغلی آیندة هر شخص جایگاه خاصی خواهد داشت. بنابراین موفقیت فرد در دانشگاه مستلزم تغییر رفتار و ایجاد آمادگی جدید در رفتار اوست. کتاب حاضر در راستای آمادگی بیشتر برای ورود به دانشگاه و موفقیت در آن طراحی شده است که در دوازده فصل شامل راهبردهای عملی و تست های مختلف است. مدیریت زمان، مهارت های خواندن، نوشتن و تفکر، مهارت های پژوهش ـ نگارش، مهارت های مربوط به آزمون ها و امتحانات، غلبه بر تعلل و تنبلی تحصیلی، جرات ورزی تحصیلی و... از مباحث کتاب است.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به مهارت های مطالعه در دانشگاه

این کتاب برای دانشجویان نوشته شده تا بدانند به چه مهارت‌هایی نیاز دارند تا در دانشگاه موفق شوند.  اسم کتاب  ممکن است مخاطب را به این اشتباه بیندازد که کتاب فقط درباره‌ی مهارت‌های مطالعه است. هرچند کتاب مطالب مفیدی دارد، اما معتقدم به صورت عملی کتاب زیاد راهکار‌های مناسبی ارائه نمی‌دهد(حداقل آن چیزی که من دنبالش بودم را). بعضی بخش‌های کتاب نکات خوبی را به ما یادآوری می‌کند.  با برخی نکات کتاب  موافق نبودم. سازمان‌بندی کتاب هم می‌توانست منسجم‌تر شود تا مطالب کاربردی‌تر شود.

سرفصل‌های کتاب:
فصل ۹: مهارت‌های مربوط به آزمون‌ها و امتحانات
فصل ۱۰: مقابله با اضطراب امتحان
فصل ۱۱: غلبه بر تعلل و تنبلی تحصیلی
فصل ۱۲: جرأت‌ورزی تحصیلی

🔷️بخش جالب و جدید برای من جرأت‌ورزی تحصیلی بود.

🟢کتاب دیگری هم توسط آقای جان‌بزرگی و نویسنده دیگر(خانم آگاه) نوشته شده که چند سال بعد  از کتاب "مهارت‌های مطالعه در دانشگاه"  چاپ شده است. سرفصل‌ها را که مقایسه کردم دیدم چند فصل اضافه شده از جمله:
فصل ۹ مهارت‌های مربوط به تهیه یک مقاله پژوهشی
فصل ۱۰ مهارت‌های استخراج اطلاعات کیفی از رایانه و اینترنت
فصل ۱۱  مهارت‌های سخنرانی

مطالعه کتاب برای  همه دانشجویان، از جمله دانشجویان علوم تربیتی  و روانشناسی(مخصوصاً روانشناسی تربیتی)  می‌تواند تا حدودی مفید باشد.