معرفی کتاب وقتی موسی کشته شد اثر ضیاء قاسمی کتابعمومیداستانایران وقتی موسی کشته شد ضیاء قاسمی و 1 نفر دیگر 4.0 5 نفر | 3 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 0 خواندهام 6 خواهم خواند 1 خرید از کتابفروشیها ناشر نشرچشمه شابک 9786220107590 تعداد صفحات 128 تاریخ انتشار 1401/1/2 توضیحات کتاب وقتی موسی کشته شد، ویراستار محمدحسن محمدی. لیستهای مرتبط به وقتی موسی کشته شد نشرچشمه 1403/11/6 نظرسنجی چشمهخوان - داستان فارسی (داستان و رمان) 61 کتاب کتابهای منتشر شده در ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ 1 25 یادداشتها محبوبترین جدیدترین مهرنوش 1401/3/19 موسی خیزککنان در روستایی دورافتاده تمام پنجره ماست از آنچه در این سیسال بر افغانستان گذشته است. موسی پسرک مظلوم با پاهای عیبیاش با همه حاشیههای که حول شخصیتش شکل میگیرد، رویای معصومانهای دارد : بلندشدن از خاک، دیدن و تجربه کردن جهان.. گویی افغانستان ! استخوانها، ریشهها اما راه رسیدن اویند به خواستهاش.. ما به خواندن ادبیات همسایههامان محتاجیم پیش از آنکه تمامی استخوانها را از خاکهایمان بیرون بکشند و ما ریشههایمان را فراموش کنیم.. 0 1 Fateme Ghasemi 1403/4/27 با اینکه معنی تعدادی از کلمات رو نمی دونستم، متن به گونه ای بود که میتونستم معنی شون رو حدس بزنم. قلم زیبا و روانی داشت. داستان در یکی از روستاهای افغانستان اتفاق می افته. خوندنش بیشتر کمک میکنه فضا رو در اون دوره زمانی بشناسیم. اگر دنبال کتابی هستید که حالخوبکن باشه سراغ این کتاب نباید رفت به نظرم. دوست دارم حتما بیشتر ازین نویسنده بخونم. 0 0 آریانا سلطانی 1403/10/11 «وقتی موسی کشته شد» نوشته ضیا قاسمی «موسی را کشتند. درست چند روز مانده به پاییز، پیش از آن که تمام درختان زرسنگ زرد شوند و برگهایشان با بادها از شاخهها پایین بیفتند و بین جویها جمع شوند، طالبان موسی را کشتند. موسی اگر زنده میماند حتما این پاییز هم بوجیای میگرفت و خزککنان میرفت و برگهای خشک و نیمه خشک را از بین جویها جمع میکرد و بوجی را، که خش خش کنان پر میشد، بر پشتش میبست. دستهایش را بین بوتهای کهنه و پارهاش میانداخت و خزککنان خزککنان به خانه برمیگشت و پشت سرش، در طول راه، رد زانوهایش بر خاک میماند.» صفحه ۱ موسی پسری جوان است که همراه با نقصی جسمانی متولد میشود. زانوهای موسی به داخل تاب برداشتهاند و راه رفتن را برایش ناممکن کردهاند. زرسنگ، روستای داستان ما در دل کوهستان قرار دارد و سخت بودن مسیر عبور و مرور برای دستیابی به پزشک و غذا و امکانات، در کنار ظهور و سقوط قدرتهای منطقهای، این روستا را مهجور و مظلوم ساخته است. با افول شاهنشاهی افغانستان و دخالت نیروهای خارجی و ناآرامیهای داخلی، موسی رشد میکند و برای راه رفتن بر زمین میخزد. آوازه موجودی گورکاو که قبرها را میشکافد و استخوان مردهها را میدزدد در آن حوالی پخش میشود. موسی عاشق دختری میشود که چشمه پری او را طلسم کرده است. و در نهایت توسط طالبان به قتل میرسد. اما چرا؟ فردی معلول و ناتوان چه خطری برای طالبها دارد؟ ضیا قاسمی نویسنده ناول «وقتی موسی کشته شد» از شاعران و نویسندگان مطرح کشور افغانستان است. وی در بحبوحه جنگ با شوروی ناچار به مهاجرت به ایران شد و اکنون ساکن سوئد است. رمان ضیا قاسمی پیش از بازگشت دوبارهی کابوس طالبان به افغانستان نوشته شده است و همین امر به آن اهمیتی دوچندان میبخشد. رمانی درباره هویت مردی که کسی او را نمیبیند، نمیخواهد و حتی در بهترین حالت کاری به کارش ندارد. مردی که روی زمین میخزد و میخواهد رویای بزرگش را محقق کند. رویای عشق را. در پناه خرد 0 0