معرفی کتاب قاصدک و گل های آفتابگردان اثر مجید عمیق

4.0

ناشر
مدرسه
_

سرزمین فلسطین و اشغال ظالمانه آن و آواره کردن میلیون‌ها انسان و مقاومت دلیرانه این ملت قهرمان، بسیار خواندنی و عبرت‌آموز است.
مجموعه کتاب‌های ملت قهرمان، شامل داستان‌هایی درباره ابعاد مختلف زندگی مردم فلسطین است. خوانندگان این کتاب‌ها، از یک سو با جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر و غاصب صهیونی آشنا می‌شوند و از سویی دیگر با مبازات و مقاومت مردم مظلوم و ستمدید فلسطین.
هر کدام از کتاب‌های این مجموعه، موضوع خاص خود را دارد و از یک زاویه متفاوت به تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین نگاه می کند و تصویر تازه و جدید را برای مخاطب کودک( دوره دوم ابتدایی) نمایان می‌سازد.این مجموعه در 20 عنوان تولید شده است. دبیر مجموعه، مجید عمیق و مدیر هنری آن مجموعه کوروش پارسانژاد است و برای نخستین بار در اردیبهشت سال 1403 به مخاطبان عرضه شده است.

مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم.

قاصدک از طرف خداوند مامور می‌شود سوار بر نسیم به دشتی پر از گلهای آفتابگردان برود. برای قاصدک سوال می‌شود که چرا آنها در سرزمین آفتابگردانها نیستند؟ آفتابگردان ها پاسخ می‌دهند که علف های هرز به سرزمین آنها آمدند و آنقدر زیاد شدند که آفتاب گردان ها آنجا جایی ندارند. قاصدک برای کمک به انها سراغ پرندگان می‌رود. آنها بسیج می‌شوند و علفهای هرز را از ریشه می‌کنند. قاصدک این خبر خوش را به آنها می‌دهد، نسیم دانه های آفتابگردان را با خود به سرزمین‌شان می‌برد و خداوند به گلها می‌گوید : من همیشه به یادتان بودم. کار بزرگ شما این بود که هرگز ناامید نشدید و به پاداش صبر و مقاومت‌تان دوباره به خانه‌تان بازگشتید.

داستان نمادین است و مخاطب کودک برای فهم آن نیاز به شرح و تفسیر دارد و اگر اثر را به تنهایی بخواند ممکن است ربط داستان را به مسئله فلسطین متجه نشود. زیرا نمادها وقتی فایده دارند که مخاطب توان درک آن را داشته باشد.
	یک سری اعمال انسانی برای خدا منظور شده است مثل: (خدا در گوش قاصدک گفت    یا     خدا لبخند زد)
در اولین صفحه از کتاب عبارتی بزرگتر از گروه سنی مخاطب آمده است( خداوند بهترین سرنوشت را برایم رقم می‌زند) یا ( صحبت از ظلم کردن ) در صفحات دیگر به چشم می‌خورد. خوب بود برای این عبارات زیرنویس می‌آمد یا با عبارات ساده تر جایگزین می‌شد.
مناسب مخاطب ۷ تا ۹ سال