معرفی کتاب اکوتوپیا اثر تونی و اتلینگ مترجم معصومه انصاری

اکوتوپیا

اکوتوپیا

تونی و اتلینگ و 2 نفر دیگر
0.0 0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

0

خواهم خواند

0

شابک
9786002539441
تعداد صفحات
454
تاریخ انتشار
1403/1/1

توضیحات

        در کتاب اکوتوپیا صحبت از پیوند میان آموزه‌های دینی و طبیعت است. در این کتاب از ضرورت احیای گفتمان زیست‌محیطی ادیان در عصر حاضر سخن می‌رود و از اینکه احیای این گفتمان و بازیابی رویکرد زیست‌محیطی ادیان مختلف و طرح این رویکرد در زمانۀ حاضر می‌تواند راهی برای حل بحران محیط زیست باشد.
تونی واتلینگ در کتاب اکوتوپیا بر این عقیده است که بحران زیست‌محیطی عصر حاضر منشاء اخلاقی دارد و به بحرانی اخلاقی برمی‌گردد که توجه به آموزه‌های دینی در رابطه با محیط زیست می‌تواند به رفع آن کمک کند. این دیدگاه در تقابل با دیدگاه‌هایی است که ریشۀ بحران محیط زیست و نابودی آن به‌دست انسان را در عوامل اقتصادی و نیز در پیشرفت تکنولوژی جستجو می‌کنند.
تونی واتلینگ در کتاب اکوتوپیا ادیان مختلف را با محوریت نحوۀ پرداختن آن‌ها به طبیعت و محیط زیست مورد پژوهش و بررسی قرار می‌دهد و با اتکا به پژوهش‌های قوم‌نگارانه و متون و روایت‌ها و آموزه‌های دینی مربوط به ادیان مختلف نشان می‌دهد که هر یک از آن ادیان چگونه با موضوع محیط زیست مواجه شده‌اند.
در کتاب اکوتوپیا سخن از آرمانشهری است که در آن طبیعت و انسان و خدا به هماهنگی رسیده‌اند و بین ایمان و دین‌داری و آشتی با طبیعت و حفاظت از محیط زیست پیوندی عمیق و محکم برقرار است.
کتاب اکوتوپیا از کلیاتی در تعریف مفاهیم اصلی و کلیدی مطرح در کتاب، مقدمه، هشت فصل و یک بخش نتیجه‌گیری تشکیل شده است.
فصل‌های هشت‌گانۀ کتاب اکوتوپیا عبارتند از: «جهان‌بینی مدرن، نمونۀ بوم‌شناختی و تصور دوبارۀ طبیعت»، «محیط زیست‌گرایی دینی: تصویری دوباره از طبیعت و احیای آن و دین»، «بینش‌های هندی (هندو و جاین)»، «بینش‌های چینی (کنفوسیوسی و دائویی)»، «بینش‌های بودایی»، «بینش‌های یهودی»، «بینش‌های مسیحی» و «بینش‌های اسلامی».
کتاب اکوتوپیا: انگاره‌های بوم‌شناختی در ادیان جهان؛ تحلیلی قوم‌نگارانه با ترجمه و مقدمۀ حبیب بشیرپور و معصومه انصاری در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است. 
      

لیست‌های مرتبط به اکوتوپیا