معرفی کتاب تمایز میان امر سکولار و امر عرفی: بازخوانی تفکر شیعی - ایرانی در بستر پسا انقلابی ایران اثر سیدجواد میری

تمایز میان امر سکولار و امر عرفی: بازخوانی تفکر شیعی - ایرانی در بستر پسا انقلابی ایران

تمایز میان امر سکولار و امر عرفی: بازخوانی تفکر شیعی - ایرانی در بستر پسا انقلابی ایران

2.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

1

شابک
9786226682084
تعداد صفحات
124
تاریخ انتشار
1399/2/21

توضیحات

        کتاب حاضر، بسط و توسع? این اید? محوری است که در برابر دین سیاسی که در صدد دولتی کردن و دستگاه مند کردن دین است، چار? کار، پناه بردن به دامان الهیات پروتستان یا قرائت های کاتولیسیستی از دین نیست که متضمن رانده شدن دین به ساحت خصوصی هستند؛ بلکه باید به امر عرفی که البته نباید آن را با امر سکولار خلط کرد، رجعت نمود. امر عرفی، عرصه ای زمانمند، مکانمند، تاریخ مند و زمینه محور است که می تواند مجرا و بستر مناسبی جهت تحقق دین مدنی و سیاست دینی باشد. در تلقی دین به مثابه امر عرفی، این جمعیت های جامعه هستند که به مثابه سوژه های خودآیین، دیالکتیکی میان سوژ? فردی و سوژ? جمعی برقرار می کنند و جامع? مردمان را جایگزین جامع? توده ای می کنند. در این قرائت کارناوالیستی، جامعه محور و زمینه محور از دین است که دولت کمتر حکومت می کند. این اعضای گونه گون و متکثر جامعه هستند که به عنوان چرخ های خودچرخ، از خود حقیقی و وجودی خویش مراقبت می کنند.
      

یادداشت‌ها

          متن متشتتی است. به نظر میرسه پیاده سازی چند سخنرانی باشه. تقریبا ارجاع زیادی نداره و جمله بندی ها گفتاری است. انگار با عجله نوشته شده. هرچند ایده های خوب و نکات قابل تاملی داره اما به شدت تکرار میشه.
شاید بحث کاتولیکی بودن مفاهیم که ایده محوری کتاب هست (سکولار بخش غیر قدسی مسیحیت ولی داخل دین است که به اشتباه در ایران با عرف تطبیق داده شده) 10 بار تکرار بشه! و به راحتی میشه بخشی از کتاب رو خلاصه کرد. و تلقی ای از دین داری رحمانی داره که به نظرم پایه درستی نداره و عملا همون دینداری فردی میشه که منظور دیگران از سکولاریسمه. و دریافتی از جامعه داره که سالها پیش مد بود (خاصه دوره اصلاحات) اما الان دوره اش گذشته. تعجب کردم وقتی متوجه شدم 98 منتشر شده! 
بخش هایی که به نقد جواد طباطبایی و سروش می پردازه بسیار خوبه.
اهمیت دادن و تذکار جایگاه عرف درسته و راهگشا ولی باید توجه کرد اون عرف، عرف مومنین هست.
بحث اروپا محوری اندیشمندان ما دقیقه. دیدن خودمون در آینه دیگران بیماری ماست.
        

0