معرفی کتاب المثنی اثر مجید محبوبی المثنی مجید محبوبی و 1 نفر دیگر 3.7 6 نفر | 2 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 0 خواندهام 7 خواهم خواند 2 ناشر دفتر نشر معارف شابک 9789645312846 تعداد صفحات 144 تاریخ انتشار 1399/6/11 توضیحات کتاب المثنی، ویراستار رامین بابازاده. یادداشتها محبوبترین جدیدترین محمدمهدی حیدری 1403/4/22 💚 بسم رب الحسن 💚 شب پنجم و ششم محرم، منسوب به آقازادههای امام حسن مجتبیست. آقای کریمی که از شدت جود و کرم ، نه تنها زائر و حرمش، که دو فرزندش را هم به حسینش بخشید. ((: اما نکتهای که در تاریخ مغفول مانده و غالباً کسی نمیداند این است که حضرت مجتبی علیهالسلام در کربلا سه پسر تقدیم برادر کردند. عبدالله ، قاسم ، و سومی به نام حسن! معروف به «حسن مثنی» حسن ابن حسن ابن علی ابن ابی طالب، از دو برادر دیگر، بزرگتر بوده و هم برادرزاده و هم داماد حضرت سیدالشهدا علیهالسلام است. ایشان در ماجرای کربلا حضور داشتند و مبارزهٔ نمایانی میکنند و جراحات زیادی برمیدارند اما شهید نمیشوند! ـ فکر میکنم تنها یار امام حسین بودند که در کربلا جنگیده اند و شهید نشده اند. ـ و احتمالاً به همین دلیل است که مثل دو برادر بزرگوارشان آنچنان شناخته شده نیستند. علت شهیدنشدنشان هم بماند تا خودتان بروید و کتاب را بخوانید.. المثنی در قالب یک رمان نسبتا کوتاه نوشته شده. قلم خوبی دارد و جذابیتش انسان را میکشاند. متاسفانه این کتاب مثل صاحب کتاب (جناب حسن ابن حسن) آنطور که باید و شاید شناخته نشد. بخوانید و بخوانانیدش! 2 12 من کتابخوانم 1404/2/26 معرفی کتاب "المثنی" کتاب "المثنی" نوشته مجید محبوبی به بررسی زندگی حسنمثنی، فرزند ارشد امام حسن (ع)، یکی از شخصیتهای تأثیرگذار تاریخ اسلام میپردازد. این اثر داستانی و تاریخی-دینی، خواننده را به سفری آموزنده در دل وقایع قرن نخست هجری میبرد و با نگاهی دقیق به قیام امام حسین (ع) و واقعه عاشورا، نقش مهم این شخصیت را روایت میکند. حسنمثنی، نوجوانی با دلی آکنده از ایمان و استقامت است که در کنار عموی خود، امام حسین (ع)، سفر از مدینه به مکه را تجربه میکند. این سفر زمینهساز رخدادهای تاریخی عاشورا و حماسهای جاودان در فرهنگ اسلام است. کتاب به زبانی ساده و شیوا نوشته شده و گروه سنی نوجوان و جوان را مخاطب قرار داده تا آموزههای اسلامی و تاریخ شیعه را به شکلی جذاب ارائه دهد. از نقاط قوت "المثنی"، پرداخت انسانی به وقایع است که خواننده را با کشمکشهای درونی و بیرونی شخصیتها مواجه میسازد. حسنمثنی تا مرز شهادت پیش میرود، اما به مدد اسما بن خارجه، از مرگ نجات مییابد. این نجات نه تنها سبب حفظ این شخصیت تاریخی شد، بلکه مسیر ادامه راه اهل بیت و انتقال پیام عاشورا را هموار ساخت. مولف در نگارش این کتاب تلاش کرده است تا با زبانی نزدیک به فهم مخاطب نوجوان، داستانی خواندنی و وفادار به حقایق تاریخی و دینی عرضه کند. احساسات و شجاعتهای حسنمثنی تصویری زنده از این شخصیت به دست میدهد که مخاطب را به تفکر بیشتر درباره تاریخ و دین وا میدارد. کتاب همچنین به بخشهای کمتر شناخته شده واقعه عاشورا و نقش خانواده امام حسن (ع) در بستر حوادث تاریخی میپردازد. این رویکرد سبب میشود "المثنی" برای علاقمندان به تاریخ، مذهب و ادبیات داستانی اثری جذاب باشد. در نهایت، "المثنی" فرصتی است تا با شناختی دقیقتر از یکی از شخصیتهای مهم تاریخ اسلام، به تبیین نقش او در بزرگترین قیام عدالتخواهانه بپردازیم. 0 0