سراب سایه ها: درنگی در ناآرامی های پاییز 1401

سراب سایه ها: درنگی در ناآرامی های پاییز 1401

سراب سایه ها: درنگی در ناآرامی های پاییز 1401

3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

3

مولف در این کتاب تلاش کرده در حد توان تحلیلی جامع و مبتنی بر اطلاعات دست اول از متن و زمینه‌های آشوب سال ۱۴۰۱ ارائه کند. این کتاب تقدیم شده است به قهرمانان وطن: «آرمان علی‌وردی» و «روح‌الله عجمیان» این کتاب ادعا نمی‌کند همه آنچه در آشوب‌های پاییز ۱۴۰۱ در ایران رخ داد پروژه‌ای امنیتی بوده اما ادعا می‌کند و تلاش خواهد‌‌ کرد این ادعا را تفصیلا مستند کند‌، که پروژه‌ای بسیار بزرگ، پیچیده، سنجیده و بی‌سابقه در کار بوده که بدون درک ابعاد آن فهم ماهیت و قضاوت درباره این آشوب‌ها غیرممکن و حتی بی‌معناست. در واقع ادعای اصلی این کتاب این است که ایران در سال ۱۴۰۱ با پیشرفته‌ترین نوع نبرد‌ زیر آستانه درگیری نظامی از جانب دشمنانش مواجه شد و آن را پشت سر‌گذاشت.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سراب سایه ها: درنگی در ناآرامی های پاییز 1401

یادداشت‌های مرتبط به سراب سایه ها: درنگی در ناآرامی های پاییز 1401

باسمه
🔰 ا
          باسمه
🔰 احتمالاً با پیگیری اخبار و تحلیل‌های رایج، اسم آقای «مهدی محمدی» که نویسنده این کتاب هم باشن، براتون آشناست. تقریباً می‌شه گفت «سراب سایه‌ها» اولین کتاب با رویکرد جدی تحلیلی در مورد وقایع سال ۱۴۰۱ هست که تا حالا منتشر شده.
🔰 نویسنده محترم سعی کردن با نگاهی روش‌مند، سیر اتفاقات و مبانی نظری مرتبط با موضوع رو بیان کنن که قابل تقدیر هست؛ اما بعضی موضوعات، نیاز به گذر زمان دارن تا هم فهم بهتری از اونا حاصل بشه و هم اطلاعات در دسترس مرتبط، به مرور افزایش پیدا کنن. موضوع مذکور، به خصوص از این جنبه مورد بررسی، یکی از مصادیقش هست که دامن‌گیر کتاب هم شده: از طرفی با توجه به نزدیکی به زمان وقوع، هنوز امکان بیان کامل اقدامات انجام شده و اطلاعات موجود رو نداره و از طرفی سعی کرده لااقل از بخشی از اونا استفاده کنه تا چارچوب کاملی ارائه بده. اینه که عملاً با متنی مواجه هستیم که در حال تحلیل هست؛ اما ارجاعات مکفی نداره (بعضاً مواردی ارجاع ندارن که در دسترس هستن؛ مثل یه سری مصاحبه‌های عمومی). پس بخشی قابل درک هست و بخشی امکان بهبود داره...
🔰 اما در مورد خود تحلیل، بعضی موارد نویسنده محترم بیش از حد درگیر در "پروژه‌ها" شده و خود "روندها" رو عملاً تقلیل داده... من فقط یه مثال تقریباً مرتبط بزنم از آقای دکتر مجید شاکری اقتصاددان: ایشون می‌گفتن درسته که تخلف، خرابکاری و امثال این موارد برای ضربه زدن به ثبات بازار ارز وجود داره؛ اما نهایتاً اُردِر اینا میلیون دلاریه دیگه! ما روندهای کلان داخلی با اُردِر میلیارد دلاری رو که نباید نادیده بگیریم به خاطر اون یکی موارد!
🔰 در عین حال طرح بحث ابتدای کتاب، مبانی نظری جنگ شناختی و هیبریدی، مرور ادبیات راهبردی در مورد ایران و کلیت تحلیل آقای محمدی به شدت قابل توجه هست. فکر می‌کنم ویراست‌های بعدی کتاب، بسیار خوندنی‌تر هم خواهد بود. در مجموع بخونین ضرر نکردین.

        

2